Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İcma Sempzoyumu’nun ikinci günkü oturumları başladı

İcma Sempzoyumu’nun ikinci günkü oturumları başladı

Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği "Ortak Yol Haritası: İcma ve Kolektif Şuur" konulu uluslararası sempozyum, İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor.80 ülkeden çok sayıda din adamları ve akademisyenin katıldığı sempozyumun...

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 11:19
Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği "Ortak Yol Haritası: İcma ve Kolektif Şuur" konulu uluslararası sempozyum, İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor.

80 ülkeden çok sayıda din adamları ve akademisyenin katıldığı sempozyumun ikinci gününde üç ayrı oturum yapılacak.

‘Kaynak Birliğinden Mefkûre Birliğine’ konulu ilk oturuma Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Yıldırım başkanlık edecek. Oturumda Fas Krallığı Alimler Akademisi Genel Direktörü Prof. Dr. Ahmed Abbadî, "Günümüzde Kur’an’ın Ümmetin İcmaını Tesis Etmesi" başlıklı ve Mısır Büyük Alimler Konseyi Üyesi Prof. Dr. Muhammed İmara da "Kaynak Birliğinden Mefkûre Birliğine" konulu bir sunum yapacak

Kahire Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadiye Mustafa başkanlığındaki "İcmaın Eğitim ve Sosyal Boyutları" konulu ikinci oturumda ise "İcmaın Kurumsallaşması", "İcma Kültürünün Oluşmasında Değer Ölçüleri ve Terbiye Metodları" ve "İcma Kültürünün Oluşmasında İrfanî Boyut" konulu sunumlar yapılacak.

Sempozyumun "Günümüz Şartlarında İcmaın Fonksiyonel Hale Getirilmesi" konulu son oturumunda ise "İslam Akidesinde İcmaın Temelleri" ve "İcma Neslinin Yetiştirilmesinin Dinamikleri" temaları ele alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.