Dolar 38,3165
%0.04
Euro 43,7938
%0.97
Altın 4.110,290
%0.28
Bist-100 9.491,00
%1.92

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki ayda örnek karar: 11 yaşındaki yeğenini istismardan 39 yıla çarptırıldı

İki ayda örnek karar: 11 yaşındaki yeğenini istismardan 39 yıla çarptırıldı

Elazığ’da öz yeğenine cinsel istismarda bulunan 28 yaşındaki M.T., iki ay içinde tamamlanan yargılama sonucunda 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mağdurun hamile olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıkan olay sonrası, dayı tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 12.04.2025 - 14:45

Elazığ'da 11 yaşındaki öz yeğenini istismar eden kişiye mahkeme 39 yıl hapis cezası verdi. Her şey çocuğun okullar kapanmadan hemen önce rahatsızlanması ile ortaya çıktı. Öğretmenleri haber verdi, ambulans geldi.

Çocuğun hamile olduğu tespit edildi. Çocuğun karnındaki bebek Diyarbakır’da tıbbi müdahaleyle alındı.

Çocuğun ifadesinden sonra dayısı tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. 28 yaşındaki M.T. tutuklandı, cezaevine konuldu. Ve bu noktadan sonra örnek bir yargılama gerçekleşti. Bu kez uzun süren cezasızlık yaşanmadı.

ÖRNEK CEZA

Tam tersi iki aylık süreçte hem soruşturma hem de mahkeme süreci tamamlandı. Elazığ 4. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti bu kişiye nitelikli cinsel istismar suçundan 30 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 9 yıl olmak üzere 39 yıl hapis cezası verdi.

Avukat Hayrunnisa Tanrıkulu konuya dair Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e konuştu.

Mağdure kızımız hemen devlet korumasına alındı. Hemen olaylarla ilgili yargı makamları hızlıca bir soruşturma süreci başlattı.
Mevcut olayda ne kadar, şey bir olay olsa da, bizi derinden etkileyen bir olay olsa da, yargıya olan inancımızın, böyle hala bir yerlerde işini iyi yapmaya çalışan insanlar var inancımızı tazeleyen bir durum oldu. İki ayda hızlıca hem soruşturma hem kovuşturma süreci tamamlanarak hiçbir takdiri indirim uygulanmadan üst sınırdan sanık cezalandırıldı.
Bu süreçler mağdurlar için çok daha yıpratıcı hale gelebiliyor. Uzun yargılama süreçleri mağdurları yıpratıyor. İspat yükünün baktığında, yer buna hukuken yer olmamasına rağmen mağdureye atfedilmesi, mağdurlara atfedilmesi noktasında mağdurlar çok yıpranıyor. Ama dediğim gibi hala bir yerlerde işini iyi yapmaya çalışan yargı mensupları var. Bu dosya benim bu noktada bir kez daha inancımı tazeledi.
Dosya henüz kesinleşmedi, üst mahkemeye taşındı ama Baktığınızda üst mahkemede de hala devam eden bir yargılama süreci olduğu için bir kesinleşme yok. Ama, dosyada kati deliller olduğu için, şüpheye yer bırakmayacak şekilde, üst mahkemenin de kararının bundan farklı olmayacağı görüşündeyim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.