Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki polis memuru 'çocuğa cinsel istismar' suçlamasıyla görevden uzaklaştırıldı

İki polis memuru 'çocuğa cinsel istismar' suçlamasıyla görevden uzaklaştırıldı

Adana'da yaşı küçük bir kıza cinsel istismarda bulundukları ileri sürülen 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. İddialara göre, Gaziantep'in Nizip ilçesinde evinden kaçıp Adana’ya gelen 16 yaşındaki H.P., halk...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 15:46
Adana'da yaşı küçük bir kıza cinsel istismarda bulundukları ileri sürülen 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

İddialara göre, Gaziantep'in Nizip ilçesinde evinden kaçıp Adana’ya gelen 16 yaşındaki H.P., halk otobüsünde tanıştığı 38 yaşındaki polis memuru D.T.'den kendisini ailesine göndermesi için yardım istedi. D.T., yardım amacıyla ekip otosuna bindirdiği genç kıza tecavüz etti. Bu sırada 37 yaşındaki arkadaşı polis memuru H.İ. ise seyirci kaldı. Polis memuru D.T., genç kızı arkadaşı 29 yaşındaki A.K.’nin evine götürdü. Burada da tecavüze uğrayan genç kız, sabah evden çıkıp otogara gitmek için yardım teklif eden 24 yaşındaki C.G.'nin de tacizine uğradı.

Genç kızın şikayeti üzerine ikisi polis, 4 kişi hakkında 7 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar, 'çocuğa cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından tutuksuz yargılanıyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden iki polisin de adının karıştığı "küçük yaştaki çocuğun cinsel istismarı" ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Olaya adı karışan polis memuru ve mesai arkadaşı aktif ekip görevinden sabit nöbet görevine alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma açılmış ve bu çerçevede de görevden uzaklaştırılmışlardır. Söz konusu şahıslar hakkında adli yargılama ve buna paralel olarak idari soruşturma devam etmektedir." denildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Gaziantep'in Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğünce kayıp olarak aranmakta iken 29 Mart 2013 tarihinde ilimizde bulunan ve ailesine teslim edilen H.P. isimli bayan aynı gün avukat nezaretinde alınan ifadesinde özetle; "Daha önceki yıllarda tecavüze uğradığını ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu, ayrı yaşayan anne-babasından habersiz olarak beş gün önce Adana iline geldiğini, parklarda yattığını, dolmuşta tanıştığı bir polis memurunun daha sonra kendisinin telefonla aradığını ve bir eve yerleştirildiğini, ertesi gün evden ayrıldığını ve C. isimli başka bir erkekle tanıştığını bu şahsın da cinsel istismarına maruz kaldığını” beyan etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda gelişmelere taraf olan şahıslar yakalanarak ifadeleri alınmış, görevli polis memuru mevcutlu olarak sevk edildiği adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Olaya adı karışan polis memuru ve mesai arkadaşı aktif ekip görevinden sabit nöbet görevine alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma açılmış ve bu çerçevede de görevden uzaklaştırılmışlardır. Söz konusu şahıslar hakkında adli yargılama ve buna paralel olarak idari soruşturma devam etmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.