Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İkiçeşmelik'te ilginç tadilat

İkiçeşmelik'te ilginç tadilat

İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda Fevzipaşa Bulvarı’ndan Cicipark’a uzanan 2,4 kilometrelik güzergahta cephe sağlıklaştırma çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilginç bir detayı atladı. Toplam 176 binanın cephesini yenileyecek olan Büyükşehir Belediyesi, İkiçeşmelik Katlı Otoparkı’nın 3 ayrı cephesinin bakımını gerçekleştirirken, binanın arka bölümünde ise herhangi bir çalıştırma yapmadı.

  • Ege Postası
  • 19.06.2014 - 13:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tarihi Agora Meydanı bitişiğinde yer alan İkiçeşmelik Katlı Otoparkı’nın, cadde üzerinde devam eden yenileme çalışmaları kapsamında bakıma alınarak yenilenmesi ile birlikte ilginç görüntüler de beraberinde geldi.
 
 
CADDEYE BAKAN CEPHELER BOYANDI
“İkiçeşmelik çok “Cici” olacak” sloganı ile geçtiğimiz aylarda Cicipark ile Fevzipaşa Bulvarı arasındaki 2,4 kilometrelik güzergah üzerinde yer alan eski yapılarda yenileme, tadilat, boya badana ve restorasyon çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, arka sokakları es geçti. İkiçeşmelik Katlı Otopark’ında ortaya çıkan manzara ilginç bir bürokratik eksiği de gözler önüne sererken, Agora Meydanı yanında yer alan yapının cadde ve yan sokaklara girişi olan üç cephesi tepeden tırnağa yenilenerek yeniden boyandı. Ancak, otopark ve kapalı çarşı olarak hizmet veren binanın arka cephesi ise boyanmayınca geride eski ve yıpranmış bir görüntü kaldı.
 
YENİDEN TADİLAT YAPILACAK
13 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen ihale kapsamında başlayan çalışmalarda, projeyi yürüten firma tarafından otoparkın üç cephesi hazırlanan şartname kapsamında yenilenerek, bina cephesi pembeye boyandı. Binanın Basmane’ye bakan arka cephesinde ise herhangi bir çalışma yapılmadı. Beyaz renkteki farklı görüntüsüyle dikkat çeken duvarlar için çare arayışına giren belediye yönetimi ise ikinci bir tadilat için hazırlıklara başladı. Buna göre, ihale kapsamında yenilenmeyen İkiçeşmelik Katlı Otoparkı duvarlarının önümüzdeki günlerde yine belediyede görevli ekipler tarafından diğer duvarlara uyumlu biçimde boyanacağı ve yenileneceği öğrenildi.İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda Fevzipaşa Bulvarı’ndan Cicipark’a uzanan 2,4 kilometrelik güzergahta cephe sağlıklaştırma çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilginç bir detayı atladı. Toplam 176 binanın cephesini yenileyecek olan Büyükşehir Belediyesi, İkiçeşmelik Katlı Otoparkı’nın 3 ayrı cephesinin bakımını gerçekleştirirken, binanın arka bölümünde ise herhangi bir çalıştırma yapmadı.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.