Dolar 32,6312
%0.22
Euro 35,3930
%0.28
Altın 2.502,010
%1.4
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İkiçeşmelik'teki manzaraya belediye dur dedi

İkiçeşmelik'teki manzaraya belediye dur dedi

İzmir’in tarihi semti İkiçeşmelik’te sokakları saran çöp yığınlarına Konak Belediyesi’nden jet müdahale geldi. Hurdacılar ve çöp toplayıcılarının yarattığı çevre kirliliği karşısında harekete geçen belediye ekipleri, tepki çeken manzaralar sonrasında alanda kökten temizlik gerçekleştirdi. İkiçeşmelik'teki manzaraya belediye dur dedi

  • Ege Postası
  • 21.08.2015 - 14:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kente gelen yabancı turistlerin bir numaralı uğrak noktası olan Agora karşısında bulunan tarihi öneme sahip İkiçeşmelik sokaklarını esir alan çöp krizine belediye dur dedi. Sokak aralarını kaçak çöp toplama merkezine çeviren şahısların yarattığı çevre ve halk sağlığını tehdit eden manzaraların ardından harekete geçen Konak Belediyesi, olay yaratan görüntüleri ortadan kaldırdı.
 

''KENTİN ORTASINA ÇÖP TESİSİ KURDULAR'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


 
ÇÖP YIĞINLARI VE KİRLİLİK TEPKİ TOPLAMIŞTI
İzmir'in tarihi semtlerinden Agora ve İkiçeşmelik'te kurulan çöp tesisi dün meydana çıkan görüntülerin ardından düzenlenen operasyonla kaldırıldı. Kentin kimliğini yansıtan en önemli noktalar arasında yer alan İkiçeşmelik bölgesindeki ara sokakları çöp yığınları ile donatan çöp toplayıcıları ve hurdacılara müdahale  eden Konak Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve temizlik birimleri sokakları saran atıkları da ortadan kaldırdı.

 
BELEDİYEDEN ÖNCE OPERASYON, SONRA TEMİZLİK
Aralarında Suriyeli mültecilerin de yer aldığı onlarca çöp toplayıcısı ve hurdacının İzmir'e gelen yabancı turistlerin ilk durağı olan Agora'nın hemen yanı başında bulunan İkiçeşmelik sokaklarında yarattığı kirlilik sonrasında duyarlı davranan belediye, alanda topyekün temizlik gerçekleştirdi. Günde tonlarca atığın toplandığı sokak aralarında yaz sıcaklarıyla birlikte etrafa yayılan kötü kokuya ve vatandaşların şikayetlerine de kulak veren belediye ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda sokalar rahat bir nefes alırken, yollar özel temizlik ekipmanları ile yıkanarak dezenfekte edildi. Belediye yetkililerinin verdiği bilgide söz konusu bölgede denetimlerin arttırılacağı ve aynı manzaralara yeniden izin verilmeyeceği belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.