Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İkiz bombacıların kuzenine, İzmir - Mersin hattında baskın

İkiz bombacıların kuzenine, İzmir - Mersin hattında baskın

İZMİR'in Şirinyer semtinde, 2007 yılında Atilla Eraslan'ın ölümü, 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı 2 saldırıyı düzenleyen ikiz kardeşler 31 yaşındaki Fırat Yağmakan ve Murat Yağmakan'a yardım ettiği iddiasıyla tutuklanıp ardından serbest bırakılan kuzenleri 34 yaşındaki Ziver Turan, kayıplara karıştı. Yargılama sonrasında bombacı ikiz kuzenlerine yardım ettiği için müebbet hapis cezasına çarptırılan Turan, Mersin'de düzenlenen operasyonla yakalandı.

  • Ege Postası
  • 08.01.2013 - 16:46
İZMİR-  irinyer Semti'nde, 2 Ekim 2007 tarihinde sabah saatlerinde 3.5 saat arayla ve birbirlerine yaklaşık 80 metre uzaklıkta iki ayrı patlama meydana gelirken, halıcıda çalışan 27 yaşındaki Atilla Eraslan öldü, 9 kişi de yaralandı. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları kayıtlarının yanı sıra ellerindeki kanıtları değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombalı motosikleti koyduğu belirlenen hırsızlık suçundan sabıkalı, ayakkabı imalathanesinde çalışan Fırat Yağmakan, aynı yerde çalışan ikiz kardeşi Murat Yağmakan ve kendilerine yardım yataklık ettikleri öne sürülen akrabaları markette çalışan Ziver Turan ile eşi M.T., Işıkkent Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bilet satan kuzeni 50 yaşındaki A.T., diğer yakınları midyeci, 30 yaşındaki M.T. ve 44 yaşındaki M.T.'ı evlerine düzenlediği eş zamanlı baskınlarla yakalandı.

TALİMATI KARDEŞLERİNDEN ALMIŞLAR

Operasyonlar sırasında, Fırat Yağmakan'ın evinde köpeklerle yapılan aramada ise, bir savunma tipi el bombası, 150 gram TNT patlayıcı, 2 kilogram amonyum nitrat, bomba yapımında kullanılan ampermetre, saat, kablolar, sözde Kürdistan bayrağı, toplatma kararı bulunan yasadışı yayınlar, Abdullah Öcalan, kırsal alanda silahlı faaliyet gösteren, silahlı çatışma sonucu ölen örgüt mensuplarıyla korsan gösterilere ait fotoğraf ve resimler ele geçirildi. Bombalı saldırı talimatını örgütün Kuzey Irak'taki kamplarında bulunan "Rezzan" kod adlı kardeşleri Rezzan Yağmakan'dan aldığı ileri sürülen şüphelilerden Fırat Yağmakan, ikizi Murat Yağmakan ile kuzeni Ziver Turan tutuklanırken, diğer 4 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yargılama sürdüğü sırada tutuklu sanıklardan Ziver Turan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yargı sürecinde elde edilen yeni bilgiler ışığında Turan'ın, bombacı ikiz kuzenlerine saldırı sırasında ve öncesinde aktif olarak yardım ettiği tespit edildi. Örgüt adına bomba yapma, yardım ve yataklıktan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ziver Turan için de yakalama kararı çıkartıldı.

İZİ MERSİN'DE BULUNDU

Polisin aramalarına rağmen bulunamayan Ziver Turan'ın Mersin'de olduğu bilgisini alan İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Mersin polisiyle yapılan ortak operasyonla da Ziver Turan, yakalandı. Turan, işlemlerin ardından mahkemece tutuklandı.

Bu davada mahkeme ikiz kardeşler Fırat Yağmakan ve Murat Yağmakan ve Ziver Turan'a ikişer kez ömür boyu, 262'şer yıl hapis ve 2'şer bin TL para ceza verildi. Ayrıca Fırat Yığmakan'a motosiklet çaldığı için ayrıca 6 yıl hapis cezası verildi. Ziver Turan'ın yakalanması ardından halen firarda olan Murat Yağmakan'ın yakalanması için araştırmaların devam ettiği bildirildi.

İZMİR'DE DE OPERASYON


İzmir'de de terör suçlarına yönelik etkin mücadele eden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde iki ayrı operasyon düzenledi. Bunlarda da, terör örgütüne üyelik suçundan Yoldaş Fırat, Çiğli'de özel bir hastaye giriş yaptığı sırada, Emine Aytemür, Kemeraltı'nda Hisar Camii önünde yakalandı. İki şüpheli işlemlerin ardından sevkedildiği adliyede tutuklandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.