Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk bayrak Metro A.Ş.'ye

İlk bayrak Metro A.Ş.'ye

Engelli vatandaşlara dönük yürüttüğü projeler ile dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro istasyonlarında hayata geçirdiği yenilikler sonrasında sivil toplum kuruluşlarından da takdir topladı. Engelsİzmir Kongresi kapsamında çalışmalar yürüten Kırmızı Bayrak Komisyonu tarafından tam not alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir ilkin altına imza atarak metro istasyonlarına kırmızı bayrak asacak. “Engelli dostu” ve “Engellilerin kullanımına uygundur” anlamı da taşıyan üç yıldızlı kırmızı bayrak almaya hak kazanan Metro A.Ş., önümüzdeki günlerde kent genelindeki istasyonlarda uygulamayı resmen hayata geçirecek.

  • Ege Postası
  • 24.11.2013 - 11:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Engelsİzmir Kongresi kapsamında çalışmalarını yürüten Kırmızı Bayrak Komisyonu, engellilerin kullanımına uygun hale getirilen, kamuya açık faaliyet gösteren özel veya kamu kurumlarına ait açık ve kapalı mekanlar ile ulaşım araçlarına kırmızı bayrak verilmesi için başvuruları değerlendirdi. Bu kapsamda, İzmir’de toplu taşımada önemli yer teşkil eden İzmir Metro A.Ş. istasyonlarında yapılan denetimlerde yüzde yüz olumlu kararı veren denetim kurulu üyeleri, metro istasyonlarının tamamına“3 Yıldızlı Kırmızı Bayrak” verilmesini uygun gördü.
İZMİR’DE İLK
İçinde engelliler ile ilgili dernek temsilcileri, hukukçular, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İTO, EBSO ve diğer meslek odalarının temsilcileri, İzmir Kent Konseyi Yöneticileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde göreli bürokratlar ile meclis üyelerinin de yer aldığı Kırmızı Bayrak Komisyonu yaptığı değerlendirmeler sonucunda, metro istasyonlarının engelli kullanımına tamamen uygun olduğuna dair görüşünü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis kararına sundu. Mecliste oybirliği ile kabul edilen ilgili önerge sonrasında, metro istasyonlarının engelli dostu statüsü de resmi olarak tescil edilmiş oldu. Diğer yandan, Engelsİzmir tarafından METRO A.Ş.’ye verilmesi uygun görülen kırmızı bayrakların önümüzdeki günlerde yetkililer tarafından düzenlenecek ötren ile metro istasyonlarına yerleştirileceği öğrenildi.
“AYNI ZAMANDA PRESTİJ”
Engelliler adına önemli çalışmaların altına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Adnan Oğuz Akyarlı yaptığı açıklamada metro istasyonlarının kırmızı bayrak almasının haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu uygulama sadece metroda değil, diğer özel ya da kamu kurumlarında açık ya da kapalı yerlere verilmesi öngörülen bir bayrak. Metro A.Ş. bu anlamda bir ilki gerçekleştirmiştir. Kırmızı bayrak aynı zamanda engelsiz yaşamı sağlayan ve destekleyen özel ya da kamu kuruluşlarına verilen bir prestij bayrağıdır. Bu bayrağı alan yerler engellilerin de yaşamını engelsiz şekilde sürdürdüğü noktalardır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.