Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk bin ihracatçı şirket arasında Antalya'dan 16 firma yer aldı

İlk bin ihracatçı şirket arasında Antalya'dan 16 firma yer aldı

Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) hazırladığı ilk bin ihracatçı arasında Antalya’dan 16 firmanın yer aldığını duyurdu.Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mustafa...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:57
Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) hazırladığı ilk bin ihracatçı arasında Antalya’dan 16 firmanın yer aldığını duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mustafa Satıcı, TİM’in her yıl düzenlediği 'İlk 1000 İhracatçı Firma' araştırmasında 2012 yılında Antalya’dan AİB’ye üye 16 firmanın yer aldığı bilgisini paylaştı. Satıcı, açıklamasında, "Bölgemizden 16 firmanın ilk binin içinde yer alması gurur verici olmakla birlikte, bu durum bölge ihracatımızın gelişiminin ve yükselişinin en somut göstergesidir. Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı listesinde bulunan tüm firmalarımızı kutluyor, ülkemiz refahının gelişimi ve ekonominin büyümesine sunmuş oldukları katkılardan dolayı tüm ihracatçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadesine yer verdi.

İlk bin arasında yer alan firmalar arasında ağırlığı yaş meyve sebze ile çimento, cam, seramik toprak ürünleri sektörlerindeki firmalar oluşturdu. Maden ile tekstil ve ham maddeleri üreten firmalar da listede en çok yer alan şirketler oldu.


TİM’in 'İlk 1000 İhracatçı Firma Listesi’nde şu firmalar yer aldı.

Eti Alüminyum AŞ, Muşlu Kardeşler Yaş Sebze Meyve Pazarlama Turizm Seyahat Nakliye Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Uçak Kardeşler Gıda Seracılık Uluslararası Nak.Plastik San. Tic. Ltd. Şti., Tekasya Tarım Ürünleri Tic.Ltd. Şti, Agt Ahşap Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Adopen Plastik ve İnş.San. A.Ş.,Çağlar Plastik San.A.Ş, Eti Elektrometalurji A.Ş.,Asçim Çimento Beton Nak.San. ve Tic. AŞ, Göltaş Göller Bölgesi Çimento AŞ, Syngenta Tarım San.ve Tic.AŞ, Batman Dış Ticaret Ltd Şti., Anteks Antalya Tekstil San. ve Tic. AŞ, Metamar Mermer Granıt Madencılık San. ve Tic. AŞ, Talya Dış Tic. Ltd. Şti. ve Remateks Teks.Tic.ve San. AŞ."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.