Dolar 33,8935
%0.03
Euro 37,6010
%-0.04
Altın 2.810,550
%0.81
Bist-100 9.685,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk kadın kooperatifi Konak'ta

İlk kadın kooperatifi Konak'ta

Sosyal projeleriyle Türkiye’de yerel yönetim gündemine damgasını vuran Konak Belediyesi’nin “Üreten kadın modeli” dev bir organizasyona dönüşüyor.

  • Ege Postası
  • 14.03.2013 - 11:00
İZMİR - İlk aşamada beş yüzden fazla kadının bir araya gelmesiyle oluşturulacak olan Türkiye’nin en geniş kapsamlı ve katılımlı Kadın Kooperatifi “Kadın Koop” İzmir’de hayata geçiriliyor.

İzmirli kadınlar pasta, börek, reçel, turşu, salça gibi çeşitli gıda maddeleri üretiminden; seramik, hediyelik eşya, takı, ev tekstili ve geleneksel sanatlarımıza kadar uzanan geniş bir yelpazedeki üretimlerini ekonomiye aktaracak. Kadınlar, ürettiklerini pazarlayacak ve böylelikle ekonomik döngüde önemli yer tutan bir üretken modeli gerçekleştirecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ”TOBB” nin de eğitim ve pazarlama konusunda destek vereceği “Türkiye’deki örnek proje” özellikle ev kadınları için, önemli bir gelir kapısını aralayacak. Ağırlıklı olarak girişimci kadınlar, ev kadınları ve Konak Belediyesi’nin çeşitli mahallelerle yayılan 15 semt merkezindeki üretken kadınların öncülük ettiği Kadın Koop aşama aşama talepte bulunan tüm kadınlara açık olacak.

Kadınların “Mikro kredi” anlayışı ile küçük bir sermaye ile katkıda bulunacakları kooperatif modelinde üretilenler pazarlandıkça gelişecek ve büyüyecek. “Kadın dostu” kimliği ile Türkiye’nin en başaralı ilçe Belediye Başkanı seçilen Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Kadın Koop projesi ile ilgili olarak şunları dile getirdi:
“Türkiye’de kadınların ekonomik ve sosyal durumlarında verilere göre iyileşme görülmekle birlikte; yaşam koşulları, gelenek ve görenekler, bölgesel farklılıklar nedeniyle çok çarpıcı eşitsizlikler görülüyor. Ben pozitif ayrımcılığı destekliyorum ve yapıyorum. Her zaman kadınların yanında oldum. Kadın Koop projesi ile Türkiye’de yankı uyandıracağız, örnek olacağız, örnek alınacağız. Türkiye’ye İzmir’den mesaj vereceğiz.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.