Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlker Başbuğ, savunmasına başladı

İlker Başbuğ, savunmasına başladı

Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, savunmasına başladı. Türk ordusunun tanımını yapan Başbuğ, ordu personelinin her türlü siyasi düşünce ve tesirin dışında olduğunu söyledi.İstanbul...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 17:37
Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, savunmasına başladı. Türk ordusunun tanımını yapan Başbuğ, ordu personelinin her türlü siyasi düşünce ve tesirin dışında olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında saat 16.50'de eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ savunmasını yapmak üzere sanık kürsüsüne alındı. Savunmasını yapmak için hazır olup olmadığı sorulan Başbuğ, "Ülkemizde yaşanan ve yaşanmakta olan bu olayları, ileride sebep sonuç ilişkilerine dayanarak yazacak tarihçilere yardımcı olmak üzere, ilk önce bugün burada bazı düşünce ve değerlendirmelerimi, tarihe not düşmek üzere ifade etmeyi bir görev olarak kabul ediyorum." diye konuştu.

Konuşmasına "Yüce Türk milleti" diyerek devam eden Başbuğ, Türk ordusunun tanımını yaptı. Ordunun milletin güven ve sevgisi üzerine Atatürk ve silah arkadaşlarınca kurulduğunu belirten Başbuğ, "Bu Ordu, ülkenin riskler ve tehditlerle dolu jeopolitiğinde, İstiklal Savaşı’ndan bugüne kadar geçen sürede, canı ve kanı pahasına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, senin güvenliğini sağlamıştır." ifadesini kullandı.

Türk ordusunda ehliyet ve liyakatın esas olduğunu belirten Başbuğ, "Irk, din ve mezhep gibi farklılıklar asla gözetilmez. Bu ordunun bütün personeli her türlü siyasi tesir ve düşüncelerin dışındadır." dedi.

Türk ordusunun, kendisine verilen görevlere her an başarı ile yerine getirmek üzere hazır olmak zorunda olduğunu da ifade eden Başbuğ, "kendisini güçlü ve özgün kılan, milli ordu niteliğine ve kendi içindeki bütünlüğüne olabilecek her türlü olumsuz etkilere karşı dikkatli bulunmak ve gerekli görülen tedbirleri de zamanında almak mecburiyetindedir." şeklinde konuştu.

Başbuğ, bu sorumluluk ve görevin de Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı olan Genelkurmay Başkanına verildiğini dile getirdi. Başbuğ, "Türk ordusunun, “milli ordu” oluşandan rahatsızlık duyanlar dün vardı. Bugün de varlar. Yarın da olacaklardır." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.