Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmam hatipliler Kutlu Doğum programında bir araya geldi

İmam hatipliler Kutlu Doğum programında bir araya geldi

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı binlerce öğrenciyi bir araya getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) için...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 17:08
İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı binlerce öğrenciyi bir araya getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) için dualar okundu. Coşkulu bir kalabalığın takip ettiği programdaki gösteriler ve koronun seslendirdiği ilahiler ilgiyle izlendi.

Bakırköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen ve Ensar Vakfı, Turgev, İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti'nin de destek verdiği organizasyonda İstanbul'un bir çok ilçesindeki imam hatip liselerinde okuyan öğrenci bir araya geldi. İmam hatip okullarından mezun olan gençlerin de yer aldığı programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahilerin okunması ve öğrencilerin sunumları dikkatle izlendi.

Başbakan Erdoğan, salona programın başlamasından bir müddet sonra geldi. Coşkulu bir şekilde tezahüratla karşılanan Erdoğan, kendisini alkışlayan gençleri selamladı. Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile programı izleyen Başbakan Erdoğan sunumları izledi.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, amaçlarının edep duygusunu gençlere aşılamak olduğunu anlattı. "Tavırlarla, davranışla, kıyafetle, hal ve hareketlerinizle edebin zarafetini sizde hissetmeliler. Yaşadığımız her an, her saniye zulme mağdur kalan halklar, açlık ve sefaletle boğuşan insanlar, istismar edilen kadınlar, lisanı hal ile bize haykırıyorlar" diyen Korkut, edep duygusunun ne anlam ifade ettiğini ve ne anlam ifade etmesi gerektiğini öğrencilere anlattı.

Korkut, imam hatip okullarının edep misyonunu sürdürdüğünü belirterek, 28 Şubat döneminde yaşanan sorunlara değindi. Korkut, imam hatip okullarının engellemelere rağmen milletin iltifatını kazandığını ifade etti. Korkut, ayrıca postmodern darbe döneminden kalan katsayı adaletsizliği ve başörtüsü sorunlarının ortadan kalkması için çaba gösteren Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Salonu dolduran binlerce öğrencinin coşkulu alkışları kompozisyon yarışmasında dereceye giren Şevval Tosun'un sunumuyla daha da katlandı. Doğan'ın okuduğu kompozisyon metni, coşkuyla alkışlandı. Kompozisyonunda Doğan, imam hatip okullarında okuyan ve mezun olan gençlerin hedeflerini anlattı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Yılmaz da edep duygusunu insanın kendisini tanıma ve bilmesi olarak tanımladı. Yılmaz, edebin soluklandığı ortamda bugünün kutlanmasına vesile olanlara teşekkür ettiğini belirterek, " Edep, kişinin sağlıklı bir vicdan duygusuna sahip olmasıdır. Kendini bilmekle başlar ve yaradan ile yaratılmışlarla ilişkilerde haddini bilmekle devam eder. Kendini bilen de Rabbini bilir" ifadesini kullandı.

Programın en dikkat bölümlerinden biri de 28 Şubat dönemindeki haksız uygulamalar nedeniyle yurt dışında eğitim almak durumunda kalan imam hatipliler oldu. Mücella Doğan isimli öğrenci, Viyana'da aldığı eğitimin ardından Türkiye'ye döndüğünü belirterek, yeni neslin bu sorunları yaşamayacak olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Programa katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da birer selamlama konuşması yaptı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.