Dolar 34,2558
%0.33
Euro 37,5967
%-0.46
Altın 2.913,870
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmam hatiplilerden Mısır ve Suriye eylemi

İmam hatiplilerden Mısır ve Suriye eylemi

Fatih’te, İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi üyeleri Mısır ve Suriye’deki katliamları protesto etti. Eylemciler, cuma namazı sonrası Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na yürüdü. Grup adına konuşan Nurettin Aydın, her zaman...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 15:50
Fatih’te, İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi üyeleri Mısır ve Suriye’deki katliamları protesto etti. Eylemciler, cuma namazı sonrası Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na yürüdü. Grup adına konuşan Nurettin Aydın, her zaman mazlumun yanında olacaklarını söyledi.

İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi üyeleri ile bazı imam hatip lisesi mezunları Suriye ve Mısır’da yaşanan katliamları protesto etmek için Cuma namazı sonrası Fatih Camii avlusunda toplandı. Rabia dövizleri ve Muhammed Mursi fotoğrafları taşıyan grup, tekbirler getirerek Saraçhane Parkı’na yürüdü. ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘İstanbul’dan Mısır’a direnişe bin selam’, ‘İhvan üzülme ümmet seninle’ ve ‘İslam ümmeti kabul etmez zilleti’ şeklinde slogan atan eylemciler, ‘Bir ağaç değil ama insan üzülüyor işte’ pankartı açtı.

Saraçhane Parkı’na gelen grup adına basın açıklamasını İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Nurettin Aydın yaptı. Her zaman mazlumun yanında olacaklarını söyleyen Aydın hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Aydın “Bizler sadece şehit verdiğimizde değil zulme maruz kalan tüm ülkeler için ve tüm zulümler için meydanlardayız.” şeklinde konuştu.

Nurettin Aydın İstanbul’daki Mısır Konsolosluğu önündeki caddenin isminin ‘Şehit Esma Bin Taci’, Saraçhane Parkı’nın isminin de ‘Adeviye Özgürlük Meydanı’ olarak değiştirilmesi için İstanbul’daki 80 imam hatip lisesinde imza kampanyası başlattıklarını duyurdu. Yapılan duanın ardından eylem sona erdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.