Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu'nun 'Cemevi' çıkışı Akit'i rahatsız etti!

İmamoğlu'nun 'Cemevi' çıkışı Akit'i rahatsız etti!

İstanbul Büyükşehir Meclisi'nin cemevlerini ibadethane olarak tanıması, Yeni Akit gazetesinin manşetinde sert bir şekilde eleştirildi. İmamoğlu'nu hedef alanı ve "ateşle oynamakla" suçlayan gazete bu kararın anayasal bir mesele olduğunu ve belediye meclislerinin yetkisini aştığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 15.09.2024 - 15:56

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi kararı, Yeni Akit gazetesinin manşetinde geniş yer buldu. Gazete, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak, “İmamoğlu ateşle oynuyor” başlığıyla haber yaptı.

ALEVİLERİ İSLAMDAN KOPARMAK İSTİYORLAR İDDİASI

Manşette, cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasının anayasal bir mesele olduğu ve bu konunun belediye meclislerinin yetkisini aştığı altını çizen Akit, bu kararın İmamoğlu’nun kendi siyasi kariyeri için ülkeyi risk altına soktuğunu da vurguluyor. Haberde, kararın infiale yol açtığı ve İmamoğlu’nun bu adımı bir siyaset mühendisliği hamlesi olarak gördüğü öne sürülürken. Ayrıca, bu kararın Alevileri İslam'dan koparma amacı taşıdığı iddiası da yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.