Dolar 37,9430
%-0.01
Euro 40,9595
%-0.17
Altın 3.799,170
%-0.01
Bist-100 9.659,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu soruşturmasında beraat kararı görmezden gelinmiş

İmamoğlu soruşturmasında beraat kararı görmezden gelinmiş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "yolsuzluk" ve "terör" soruşturmalarında Ekrem İmamoğlu'nun para transferi yaptığı ileri sürülen Prof. Dr. Mesut Yeğen’in terör örgütü üyeliğinden kaydı bulunduğu, delil gösterildi. Yeğen'in bu davadan beraat ettiği bilgisinin ise dosyaya eklenmediği ifade ediliyor.

  • Ege Postası
  • 26.03.2025 - 08:16

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dosyasına, para transferi yaptığı ileri sürülen, akademik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Mesut Yeğen’in terör örgütü üyeliğinden yargılandığı ve mahkeme kaydı olduğuna dair ekran görüntüsü delil olarak eklendi.

Beraat etmiş

Para transferi yapıldığı ileri sürülen Yeğen’in, 2019 yılında Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantısına katıldığı için hakkında “Silahlı terör örgütü üyeliği”nden dava açıldığı belirlendi. Mahkemedeki savunmada, toplantıya katıldığını belirten Yeğen, “Bildiğim kadarıyla o dönem bakanların dahi çağrıldığı bir kuruluştur” dedi. Yargılama, savcının beraat talebi ve mahkemenin kararıyla beraatle sonuçlandı. Karar, savcının da mütalaasına uygun olduğu için duruşma savcısı tarafından aleyhine temyiz edilmeden bir hafta içinde kesinleşti. 

Dosyaya eklenmedi

Ancak, Ekrem İmamoğlu’nun dava dosyasına, Yeğen’in terör örgütü üyeliğinden yargılandığına dair ekran alıntısı konulurken, beraatinin kesinleştiği bilgisi eklenmedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.