Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu’ndan İsrailli bakana sert tepki

İmamoğlu’ndan İsrailli bakana sert tepki

İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medyadaki bir paylaşımında kendisini de etiketleyen İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 02.08.2024 - 21:27
  • Güncelleme: 02.08.2024 - 21:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’a tepki gösterdi.

İmamoğlu, X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.”

Katz, X üzerinden Türkçe olarak yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hakaret ederek hedef almış, paylaşımının sonuna İBB Başkanı İmamoğlu’nu etiketlemişti.

Kantz, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı tarihten beri özellikle Erdoğan'a yönelik hakaret ve iftira paylaşımlarıyla gergin olan Ankara-Tel Aviv hattındaki tansiyonu tırmandırıyor.

ALTUN: BU REZİL SOYKIRIMIN HESABI ELBET BİR GÜN SORULACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Katz’ın mesajı için şunları yazdı:

"Buraya bak, katil ruh hastası. Sen Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak."

FİDAN: HASTALIK HALİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da İsrailli mevkidaşına şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.