Dolar 32,7014
%0.17
Euro 35,0957
%0.01
Altın 2.445,030
%-0.11
Bist-100 10.376,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmralı'da yeni pazarlık

İmralı'da yeni pazarlık

Çözüm sürecinde Ankara’da HDP ile hükümet arasında yaşanan tıkanıklık sürerken, İmralı’da Abdullah Öcalan ile devlet heyetinin vardığı mutabakattaki bazı unsurlara AKP’nin son yaşanan olaylar ve yaklaşan seçim nedeniyle sıcak bakmaması üzerine adada “yeni formül arayışı” başladı. Devlet heyetinin İmralı’daki görüşmelerde çıkacak sonuca göre HDP heyetinin adaya gitmesine vize verileceği belirtiliyor.

  • Ege Postası
  • 08.11.2014 - 10:49
Hükümet ile HDP arasında son dönemde tırmanan gerginliğin arkasında Kobani eylemlerinin yanı sıra, Öcalan’ın bazı isteklerine AKP kanadının sıcak bakmamasının etkili olduğu belirtiliyor. AKP’nin Afyon kampında milletvekillerinin “bölgede kamu düzeninin sağlanamaması”, “askerlere yönelik saldırıların artması” gibi tepkilerin güçlü bir şekilde seslendirilmesi üzerine hükümette; oluşan bu atmosferde sağlıklı bir şekilde seçime gidilemeyeceği görüşü öne çıktı. Bu çerçevede haziran ayında yapılacak genel seçimler nedeniyle İmralı’da varılan mutabakattaki bazı konulara “hayır” dedi. Başta yol haritasında yer alan takvim olmak üzere bazı konuların tekrar ele alınması gündeme geldi. Sürecin sil baştan yeniden başlaması yerine bugüne kadar yapılan çalışmalarda kullanılan yöntemlerde değişiklik yapılabileceği de konuşuluyor. Buna göre İmralı’daki görüşmelerin sonucuna bağlı olarak HDP heyetinin yeni isimler eklenerek genişlemesi ya da heyetteki isimlerin değişebileceği de ifade ediliyor. Devlet heyetinin İmralı’da yaptığı görüşmelerden çıkacak sonuç; HDP’nin adaya gidip gitmeyeceğini de belirleyecek. Hükümetin seçim nedeniyle yol haritası takvimini ötelemesine İmralı’nın vereceği yanıt, çözüm sürecinin geleceğini de belirleyecek. HDP İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan, İmralı’da sağlanan mutabakatla ilgili bir kriz yaşanıp yaşanmadığını bilmediklerini
belirterek “Bugün itibarıyla (dün) başvurumuza hâlâ yanıt verilmedi” diye konuştu. Sürecin İmralı’nın tutumuna bağlı olup olmadığı sorusu üzerine de Buldan, “Süreç başından beri İmralı’ya bağlı” değerlendirmesini yaptı. (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.