Dolar 34,1141
%0.29
Euro 38,0501
%-0.02
Altın 2.863,400
%1.21
Bist-100 9.915,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce’den iddialı 'İzmir' çıkışı

İnce’den iddialı 'İzmir' çıkışı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaptığı konuşmalarda hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiri yağmuruna tutan İnce, ilk seçimlerde tek başına iktidar mesajı verirken İzmir özelinde iddialı konuştu ve “En ümitli olduğum kent İzmir. İzmir’de halkımız seçeneksiz değil artık. Biz burada birinci parti olacağız hiç kuşkunuz olmasın” dedi. Öte yandan İnce, seçimlerde herhangi bir ittifak içinde yer almayacaklarını belirterek, "Biz tek başımıza seçime gireceğiz" dedi

  • Ege Postası
  • 05.02.2022 - 11:01

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği İzmir programı kapsamında ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Programa, İnce’nin yanı sıra ev sahibi sıfatıyla Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, PM üyesi Asuman Ali Güven, Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı katıldı.

Yaptığı konuşmalarda ekonomik krizden enflasyona, dışa bağımlılıktan hukuk bağımsızlığına kadar pek çok konuya değinen İnce, eleştiri oklarını hem iktidara hem muhalefete çevirdi.

“KENDİ CİBİLLİYETİNİZE BAKIN”

Konuşmasına İEKK eski Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’deki muhacirlere yönelik söylemlerine tepki göstererek başlayan İnce, “Hepsinden önce İzmir’de yaşanan edepsizliği gündeme getirelim. Zaman zaman birileri göçmenler üzerinden laf ederler. Bu densizlerin, edepsizlerin… Bir, Atatürk’e hakareti böyle ederler. Bunların bazıları solcu, bazıları dinci görünümündedir. Ama ortak noktaları Atatürk’e hakaret etmek için bu söylemleri kullanmaları. İkincisi, bunlar cahildir. Osmanlı bir Anadolu devleti değildir. Bir Balkan ve Avrupa devletidir. Yatırımlarını oraya yapmıştır. Dolayısıyla ecdadın yatırımları Avrupa’dadır. Üçüncüsü, bu tartışmalara girenlerin cibilliyetinde problem vardır. Bütün dönmeler fanatik olur. Zaman zaman gündeme geliyor. Atatürk’e hakaret etmek istiyorsanız bu yolu kullanmayın. Yüreklice çıkın da insanlar size cevap versin. Bir de kendi cibilliyetinize bakın. Bunlar suskun kalan, önemli işleri olduğunu söylemeyen kamera kayıtlı yalancılara da sesleniyorum. Bunları barındırmayın. AK Partiyi sevmiyorsunuz biliyorum. Mecburiyetten oy veriyorsunuz biliyorum Ama artık mecbur değilsiniz. Memleket Partisi var. Buyurun gelen kayıt olun” dedi.

“FATURALAR MUHALEFETİ YAPIYOR ZATEN”

Ülkede kendini her geçen gün daha da hissettiren ekonomik kriz ve yoksulluğa da değinen İnce, “Memleket yangın yeri. Halkımız derin bir yoksulluk yaşıyor. İnanmadığımız TÜİK’e göre bile yıllık enflasyon 48,7. Erdoğan göreve geldiğinde enflasyon 29,7’ydi. Yani sürekli söylüyor ya nereden nereye geldik diye. Enflasyonu 20 senede 19 puan artırdı. Türkiye’de zam şampiyonu elektrik. 69,97. Aslında muhalefet partilerine gerek yok. Faturalar muhalefeti yapıyor zaten. Erdoğan, faiz sebep enflasyon sonuç diyordu. İzmir’den yeni teorisini açıklayayım. Erdoğan sebep enflasyon sonuçtur. 3,5 yıl önce meydanlarda fizikçi muharrem ‘Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olur, ben seçilirsem düşer’ dedim. O ben ekonomistim dedi. Bana yetkiyi verin nasıl mücadele edildiğini görün dedi. Geldiğimiz noktada dolar 14 lira Devleti şirket gibi yöneteceğim demişti. Yönetti ve batırdı. Siz bir şirketin başına bir CEO getirseniz o CEO şirketi 20 sene yönetse, 20 sene önce koyduğu bir hedef vardı. 2 trilyon dolar millî gelirimiz olacaktır. 20 sene sonunda geldiğimiz nokta, 800 milyar dolar. CEO, hedeflerini tutturamadı. Şirketin sahibi olsa bu kişiyi görevden alır. Halkımızın yapması gereken ilk seçimde bu CEO’yu görevden almaktır” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN SAYAÇLARINI SÖKECEĞİZ”

Memleket Partisi iktidarında dışa bağımlılığın sona ereceği mesajını veren İnce, “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük faizcisi Erdoğan’dır Türkiye o kadar kötü yönetiliyor ki hastalığın adını koymakta zorlanıyoruz. Siyasi tükenmişlik mi kibir mi koltuk sevdası mı desek… Hepsi var. Çocukluğumuzda gördüklerimizi bir daha görür olduk. Ekmek, benzin kuyruklarını tekrar görür olduk. Türkiye’de artık faturalar kirayı geçti. Sayaçları kimse görmek istemiyor. Memleket Partisi olarak milletimize söz veriyoruz. Erdoğan’ın sayaçlarını sökeceğiz. Bu muhalefetle de bu iş olmaz. Enerji güvenliğimiz kalmadı. 20 yılın sonunda geldiğimiz noktaya bakın. Enerjide, elektrikte, doğalgazda dışarı bağımlıyız. Enerjide dışa bağımlılığımız yüzde 70,1. Gıda güvenliğimiz kalmadı. Ürünleri dışarıdan alıyoruz. Bizdekiler tarımı hiçbir zaman stratejik bir plan olarak görmedi. Aram var alırım diyorsun. Kurlar yükselirse alamazsın. Eğer satmazlarsa paran olsa da almazsın. Her şey ithal. Yapılacak tek şey var. Milletimizin biraz olsun rahatlaması için gıda ürünlerindeki KDV’yi sıfırlamaktan başka çare yok” ifadelerini kullandı.

“AKIL TUTULMASI VAR BUNLARDA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı davalar üzerinden hukuk sistemine de eleştirilerde bulunan İnce, şunları söyledi; “Akıl tutulması var bunlarda. Açtığım her davayı kazanıyorum diyor. Bir cumhurbaşkanı bunları söylüyorsa utanır. Bu ne demek? ‘Ben hakimlere talimatı veririm kazanırım’ diyor. Biz dava açamıyoruz. Bize küfrediyorlar, polis bulamadım diyor. Savcı takipsizlik veriyor. Şunu bilmenizi istiyorum. Silah satanlar barış, ilaç satanlar sağlık istemez. Din satanlar bilim istemez. Hırsızlık yapanlar hukuk istemez. AYM kararlarını tanımıyorum diye. Nasıl tanımazsın. Bu hukuk herkese lazım. Bütün bunlar olurken yaptığı şey, mantık bilmediği ve bilime inanmadığı için söyledikleri şeylerin ne kadar mantıksız olduğunu kendisi de idrak edemiyor. Bir günkü konuşmasına dünya lideriyim diyor başka konuşmasında faiz lobisi, dış güçler diyor. Sen dünya lideriysen faiz lobisi, dış güçler sana ne yapabilir ki? Sen ya lider değilsin ya da dış güçlerle ilgili yalan söylüyorsun. Bence lider değilsin. Çakmasın. Türkiye milletinin devlete yeniden güvenmeye ihtiyacı var. Bağımsız yargı, liyakat, üretim seferberliği, rekabete açık kamu ihale kanunu, su kanunu… Depreme hazırlıklı olmalıyız, nitelikli eğitimi mutlaka konuşmalıyız. Derslik yapmak eğitim değildir. Okul yapmak, bilgisayar almak en kolay iştir. Dijital teknolojiyi konuşmalıyız. Mülakatları 85 milyon konuşmalıyız. Bu mülakatlar rezalet boyuta geldi. Akıl ve bilimi konuşmalıyız. Turizmi, tekstili, tarımı konuşmalıyız.”

“İKTİDARI DA BU MUHALEFETİ DE BERABER GÖNDERECEĞİZ”

Seçimlerde ittifaka katılıp katılmayacakları sorusunu yanıtlayan İnce, tek başına iktidar mesajı verirken muhalefete de eleştirilerde bulundu ve “Biz tek başımıza seçime gireceğiz. Bir parti 20 yıldır iktidarsa ve onu yenmek için 7-8 parti bir araya geliyorsa tek yolları budur demektir. Demek ki başka çözümleri yok. Demek ki hem iktidardan hem de diğer partilerden kurtulmak lazım. Bu iktidarı da bu muhalefeti de beraber göndereceğiz” dedi.

“BURADA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Anket sonuçları ve İzmir özelinde düşüncelerinin sorulması üzerine İzmir’den ümitlerinin yüksek olduğunu ifade eden İnce, İzmir konusunda iddialı konuştu ve şunları söyledi; “Anketler bazen kamuoyunun reflekslerini ölçmek için bazen de kamuoyunu etkilemek için yapılır. Hangi anket? Biz 17 Mayıstan sonra anket yaptıracağız. 1 yılımızı doldurduktan sonra yapacağız. ,5 yıl öncesine bakalım. 4 Mayıs’ta benim cumhurbaşkanı adayı olduğum gün oy oranımız neydi tamamlarken neydi? Başlarken yüzde 20’lerde başladık, bitirirken yüzde 30’lardaydı. Anketler önemlidir. Seçim sathı mahalline girdiğinizde sonuçlar değişir. Seçim dönemine geldiğimizde Muharrem İnce güzel işler başaracaktır. En ümitli olduğum kent İzmir. İzmir’de halkımız seçeneksiz değil artık. Biz burada birinci parti olacağız hiç kuşkunuz olmasın” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR SENİ ENGELLER AMA BUNUN ARKASINA SIĞINMAMALISIN”

CHP’li siyasetçilerin iktidarın İzmir’e negatif ayrımcılık yaptığı ifadelerine ilişkin değerlendirme yapan İnce, iktidarın ayrımcılık yaptığını düşündüğünü ifade ederken isim vermeden CHP’li yetkililere engellemelerin bahane olmayacağı mesajını verdi ve “İktidar taraf tutup partizanlık yapar mı, cezalandırır mu? Bu sorunların cevabını vereyim. Yapar, kesin. Çünkü fıtratına uygun. Sınavda 95 alan çocuğu mülakatta 50 verip eleyen adamdan ne beklersin! Vicdan yok bunlarda. Ama diğer yandan ‘Beni engelliyorlar’ diyerek de beceriksizliğini kapatamaz. İş yapacaksın. İktidar seni engeller ama bunun arkasına sığınmamalısın. Memleketin genel sorunlarından İzmir’de nasbini alıyor. Her öğrencinin yurdu var mı? Çiftçiler mazotu alabiliyor mu? Mazot depolarına doldurabiliyorlar mı? Emekliler geçinebiliyor mu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.