Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnciraltı'nda yıkım operasyonu!

İnciraltı'nda yıkım operasyonu!

Balçova Belediyesi ruhsatsız ve kaçak yapıların da yer aldığı ilçedeki imar kanununa aykırı yapıların yıkımı için harekete geçti. İnciaraltı'nda çok sayıda restoran, düğün salonu, kafeterya ve AVM'lerdeki işyerlerinin de yer aldığı 754 yapının yıkımı için belediye hizmet alımı yapacak. Balçova Belediyesi'nden flaş karar

  • Ege Postası
  • 15.04.2016 - 09:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova'da uzun süredir çıkmaza yol açan İnciraltı'ndaki yıkım bilmecesi son gelişmelerin ardından bir kez daha gündeme taşındı. Balçova Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında çıkmaza yol açan sahildeki yapılar için işlem yapılmasına karar verildi.

Balçova ilçesinde Teleferik çevresi ve İnciraltı başta olmak üzere geçmişte imar kanununa aykırı yapılaşmadan ötürü ceza işlemi uygulanan ya da mühürlenen toplam 754 yapının yıkım işlemi gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili hazırlıklarını tamamlayan ilçe belediyesi 26 Nisan tarihinde hizmet alımına giderek Mayıs ayından itibaren çalışmalara başlayacak.

TOPLAM 754 YAPI YIKILACAK

Daha önceden yıkım kararı alınan söz konusu yapılar arasında Teleferik çevresinde faaliyet gösteren çeşitli ticari işletmeler ve restoranlar da yer alırken, İnciraltı'nda tartışmalara yol açan çok sayıda tesis de belediye tarafından yıkılacak. İnciraltı sahil kesiminde kaçak faaliyet gösteren ruhsatsız işletmelerin yanı sıra, imar kanununa aykırı inşa edilen restoran, kafeterya, düğün salonu, İzmirspor'a ait tesislerde kaçak olduğu tespit edilen bazı birimler, AVM'lerde yer alan bazı işyerleri ve baz istasyonları da yıkım işlemine tabi tutulacak. Hazine arazisine inşa edildiğinden ötürü geçtiğimiz yıl belediye ile bakanlığı karşı karşıya getiren ve sonrasında boşaltılan ticari işletmelere ait günübirlik tesisler de aynı şekilde yıkılacak. İlçenin çeşitli kesimlerinde ruhsata aykırı olduğu tespit edilen konut ve işyerlerinin yanı sıra, İnciraltı'nda sayısı yüze yaklaşan yapıda başlayacak bu yıkım çalışmaları yaz sezonu öncesinde özellikle restoran, kafeterya ve düğün salonu gibi ticari işletmelerde tedirginlik yarattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.