Dolar 34,2555
%0.1
Euro 37,5486
%0.19
Altın 2.872,220
%0.09
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İngiltere ve Almanya'nın kirazı Mihallıççık'tan

İngiltere ve Almanya'nın kirazı Mihallıççık'tan

Eskişehir Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven, ilçenin doğallığını kaybetmediğini, özellikle en iyi kiraz yetiştirilmesi konusunda iddialı olduklarını söyledi. İlçede 5 bin dekar arazide üretilen kirazın yüzde 80’inin yurt...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 13:32
Eskişehir Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven, ilçenin doğallığını kaybetmediğini, özellikle en iyi kiraz yetiştirilmesi konusunda iddialı olduklarını söyledi. İlçede 5 bin dekar arazide üretilen kirazın yüzde 80’inin yurt dışına ihraç edildiğini belirten Başkan Güven, "Mihalıççık kirazımız İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika olmak üzere onlarca ülkeye ihraç ediliyor." dedi.

35. Mihallıçık Kiraz Festivali ve Sorkun Çömlekçiliği Şöleni, düzenlenen coşkulu törenle kutlandı. Mihalıççık Kaymakamlığı ve Belediye'nin ortaklaşa organize ettiği şölende, en iyi kiraz üreticilerine ödül verildi. Şölene; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasına, Şair Sezai Karakoç'un, bir şiirinde kiraz ile ilgili söylediği, “Biz çocuklarla büyükler arasındaki fark / Bir yanda şehir bir yanda kiraz bahçeleri.” dizeleriyle başlayan Vali Tuna, kiraz bahçelerinin en çok çocukları heyecanlandırdığını kaydetti. Vali Tuna, Mihalıççık'ın önemli bir parçası olan kirazın aynı zamanda ekonomisine de katkı sağladığını dile getirdi.

Kaymakam Cüneyt Manisa da "İlçemizde güzel kiraz yetişiyor. Sorkun köyünde çamur şekillendirilerek çömlek yapılıyor. Amacımız, ilçemizin doğa, tarih ve diğer güzelliklerini tanıtmak, töremizi, kültürümüzü yaşatmaktır. En önemlisi, bu değerlerimizi gelecek nesillere ulaştırmaktır." diye konuştu. Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven ise ilçenin doğallığını kaybetmediğini vurguladı. Özellikle en iyi kiraz yetiştirme konusunda iddialı olduklarını aktaran Başkan Güven, ilçede 5 bin dekar arazide üretilen kirazın yüzde 80’inin yurt dışına ihraç edildiğini anlattı.

Şölen sonunda, en iyi kiraz yetiştirenler görücüye çıktı. Oluşturulan hakem heyetinin seçtiği en güzel kiraz ve yetiştiricileri ise çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.