Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnsan kaçakçılarına müdahale eden asker şehit oldu

İnsan kaçakçılarına müdahale eden asker şehit oldu

Suriye’den Hatay’a kaçak yollarla geçmek isteyen insan kaçakçıları bir askeri şehit etti. Şehit Mustafa Uygun'un Denizli'deki baba evine ateş düştü. Uygun'un altı ay önce göreve başladığı ve 2 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2016 - 10:16
Yayladağı İlçesi’nin Suriye sınırındaki Güveççi Mahallesi’nde devriye gezen askerler dün akşam sınırdaki duvardan atlayarak Türkiye’ye geçmeye çalışan insan kaçakçılarına müdahale etmeye çalıştı. İnsan kaçakçıları ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında bir asker bıçaklandı. İnsan kaçakçıları gece karanlığında kaçarken, ağır yaralanan asker kurtarılamayarak şehit düştü.

Hatay Valisi Ercan Topaca, sınır bölgesine giderek askeri yetkililerden bilgi aldı. Kaçan saldırganların ele geçirilmesi için operasyon sürdürülürken, Yayladağı-Antakya Karayolu’nda kontrol noktaları oluşturuldu. Sınırda yer alan Görentaş ve Güveççi Mahalleleri’nde camilerden yapılan anonslarla halkın sokağa çıkmamaları istendi.

GENELKURMAY' DAN AÇIKLAMA
Olay ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı' nın internet sitesinde yapılan açıklamada; "14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15 sularında Hatay/Yayladağı Görentaş Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımız, Suriye sınırından Türkiye’ye yasadışı hudut geçişinde bulunan bir gruba müdahale etmiş, çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur.Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi

VALİ TOPACA: BİR ASKER ŞEHİT
Konuyla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiğini aktaran Vali Topaca, şunları söyledi: 
“İnsan kaçakçıları geçerken asker bunlara müdahale ediyor, çalılık alanda bir boğuşma oluyor. Boğuşma neticesinde boynu kesilerek yaralanan askerimiz şehit oluyor. Şu anda adli süreç devam ediyor. Burada bir çete var. Bir kısmı bu tarafta, bir kısmı karşı tarafta. Karşıya bir müdahalemiz, 'asker geçti, tabur geçti' falan diyorlar, öyle birşey yok. Herhangi bir şekilde karşıya müdahale yok. Biz bunları engelleyecek, önleyecek tedbirleri alıyoruz. Askerimiz orada duvardan atlayıp koşarak geçmeye çalışınca, çalılıkların içerisinde müdahale etmeye kalkıyor.”

Ercan Topaca, sosyal medyada yer alan ilçeye giriş çıkışın yasaklandığı iddialarıyla ilgili de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, bölgede arama yapıldığını, giriş çıkışın kontrollü sağlandığını belirtti.

Bu arada, sınırdaki Güveççi ve Görentaş mahallelerinde camiden yapılan Türkçe ve Arapça anonsla vatandaşlar dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Bölgeye çok sayıda polis ve asker ile tedbir amaçlı ambulans sevk edildi. İlçe girişlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı, araçlarda arama yapıldığı gözlendi.



ŞEHİT MUSTAFA UYGUN'UN DENİZLİ'DEKİ BABA EVİNDE YAS
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, şehidin evine bugün saat 00.30 sıralarında gelerek, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışan baba Cevdet Uygun ve ev kadını anne Kezban Uygun'a şehidin haberini verdi. Pamukkale İlçesi'ne bağlı Pamukkale Mahallesi'ndeki şehit evine Türk bayrağı asıldı. Hatice ve Merve Uygun'un ağabeyi olan şehit uzman çavuş Mustafa Uygun'un baba ocağına sabahın ilk saatlerinden itibaren taziye ziyaretleri başladı. Şehidin cenazesi bugün öğle saatlerinde askeri uçakla Çardak Havalimanı'na getirilecek. Cenazenin ikindi namazının ardından Pamukkale Mahallesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor.



Daha önce Pamukkale'de garsonluk yaptığı belirtilen Mustafa Uygun'un, yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı ve 6 aydır sözleşmeli uzman çavuş olarak görev yaptığı bildirildi.



ŞEHİDİN BABASI: VATAN SAĞOLSUN
Hatay'ın Yayladığı ilçesinde kaçakçılar tarafından şehit edilen Sözleşmeli Er Mustafa Uyğun'un uçakla memleketi Denizli'ye gönderilen cenazesini karşılamak üzere ailesi, yakınları ve Denizlili'ler Çardak Havalimanı'na geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken ve yakınlarının yardımıyla yürüyebilen anne Kezban Uyğun, VIP salonuna alındı. Burada sağlık ekipleri fenalık geçiren acılı anneye müdahalede bulundu. Metanetini korumaya çalışan baba Cevdet Uyğun ise yakasına şehit oğlunun fotoğrafının takılmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Oğlum askerlikten sonra orduda kalmayı kendisi tercih etti. İki ay önce nişanlanmıştı. Düğün tarihini belirleyememiştik. Ne diyeceğimi bilemiyorum, acımız büyük. Vatan sağolsun, Türkiye sağolsun. Şehit oğlum atamasının Güneydoğu Anadolu'ya yapılmasını istiyordu. İlk ataması Hatay'a yapıldı" diye konuştu

ANNESİ TEKERLEKLİ SANDALYEDE KARŞILADI

Hatay'ın Yayladığı ilçesinde kaçakçılar tarafından şehit edilen Sözleşmeli Er Mustafa Uyğun'un uçakla memleketi Denizli'ye gönderilen cenazesini karşılamak üzere ailesi, yakınları ve Denizliller, Çardak Havaalanı'na geldi. Uyğun'un cenazesini ayakta duramayan annesi Kezban Uyğun tekerli sandalyeyle karşıladı. Ayrıca baba Cevdet Uyğun ile nişanlısı Burcu Yolcu da cenazeyi karşılamaya geldi. Şehit Uyğun'un yakınları gözyaşını tutamadı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Denizli'ye getirilen şehit Uyğun için, Delikliçınar Yeni Camii'nde askeri tören düzenlendi. 



10 BİN KİŞİ KATILDI 
İkindi vakti kılınan cenaze namazına eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murak Kırkaya, Denizli 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Atatürk'e benzerleğiyle dikkat çeken tiyatro oyuncusu Göksel Kaya, çeşitli siyasi parti temsilcileriyle beraber 10 bin Denizli katıldı. Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murak Kırkaya, baba Cevdet Uyğun'a taziyelerini iletti. 



NİŞANLININ GÖZYAŞLARI
Namazdan önce musalla taşına konan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna; annesi Keban Uyğun ve babası Cevdet Uyğun sarılarak gözyaşı döktü.



Şehit Er Uyğun'un iki ay önce nişanlandığı Burcu Yolcu da tabutuna sarılarak fotoğrafını öptüğü Uyğun'un arkasından 'canım' diyerek ağladı.



SLOGANLAR ATILDI
Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın helallik isteyip cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Uyğun'un Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" ve "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları atıldı. Top arabasının geçişi sırasında Atatürk Caddesi'nde toplanan ve balkonlara çıkan yüzlerce Denizlili gözyaşını tutamadı. Şehit Uyğun, ilçeyle aynı isme sahip Pamukkale Mahallesi'nin mezarlığında toprağa verildi.

Denizlili olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, şehidin ailesini telefonla arayarak başsağlığı dileğini ilettiği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.