Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İntiharların nedenleri ablukaya alındı

İntiharların nedenleri ablukaya alındı

Ak Parti Genel Merkez Sosyal işler Başkanlığınca İlk’i Gerçekleştirilen Ve Türkiye’de Ki İntihar Olaylarını Masaya Yatıran Çalıştay Raporları şekillenmeye başladı…

  • Ege Postası
  • 21.08.2013 - 10:44
İZMİR - Genel Başkan Yardımcısı Ve Sosyal İşler Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar Başkanlığında Gerçekleştirilen Çalıştaya Akademisyenler, Kamu Paydaşları Yetkilileri İle Ak Parti Temsilcileri Katıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet HotarÇalıştay Raporunun Şekillenmeye Başladığını Belirterek “Tüm Dünya’da Önemli Halk Sağlığı Sorunları Arasında Görülen İntihar Vakalarını Sosyal Sorumluluk Kapsamında İncelemeye Aldık” Dedi. Hotar “ İntihar Oranları Ülkeler Arasında 100 Bin Kişide 3-45 Arasında Değişmekte. Sebepler İncelendiğinde İse Psikolojik Sorunlar Ön Plana Çıkmakta”Dedi.

Çalıştayda İntihar İle İlgili Verilerin İncelendiğini, Veriler İçerisinde Yaş Grupları, Cinsiyet Ve Bölge Farklılıklarının da Alt Başlıklar Altında Ele Alındığını Belirten NükhetHotar, “Gelişmiş Ülkeler İle Kıyaslandığımızda Ülkemizdeki İntihar Oranları Düşüktür ancak tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de intiharların önlenmesi çalışmalarına ağırlık vermek gerekmektedir.Sosyal Devlet Olmanın Gereğince,konuyla ilgili bir çalışma yapmayı ve politika belirlemeyi çok önemli görmekteyiz.Psikolojik Yada Çevresel Faktörlerden Sebebi Her Ne Olursa Olsun Tek Bir İnsanımızın Bile İntihara Teşebbüs Etmesi bizim için üzerinde durulması ve bu riski önleme çabasında olunması gereken bir konudur.
İşte bu nedenlerden dolayı bu konu üzerinde nitelikli uzman kişilerin katılımı ile birlikte, İntihar ve İntihar teşebbüslerinin önüne geçebilmek için çalışmamızı başlattık.Çalışmamızda görülmüştür ki İntihar davranışı için risk faktörleri ve önleme çalışmaları için çok boyutlu bir yaklaşım gerekmektedir ve sağlık çalışanlarının dışında birçok kurumun ortak çalışması çok önemlidir .Bu anlamda, Başkanlığımızca Yürütülen Çalışmada İçişleri Bakanlığımız Ve Sağlık Bakanlığımızın Yetkililerinin Görüşleri Ve Kurumlar Arasındaki Çalışmaları Değerlendirmekteyiz” dedi.


Önümüzdeki Günlerde Çalıştayın İkincisinin Gerçekleşeceğini Belirten Prof.Dr. Nükhet Hotar çalıştayı Düzenleme Nedenlerinin Başında Kurumlar Arası Çalışmalarla Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi, Hazırlanacak Sağlık Planları İle İntiharların Engellenmesine Yönelik Çalışmaların Başlatılması Ve Özellikle Sağlık Çalışanlarına Yönelik İntiharı Önleme Ve Engellemede Gerekli Bilgilendirmenin Yapılmasını İçerdiğini Belirtti.

Hotar,çalıştayın ikinci ayağında ;
• İntihar sonucu yitirilen yaşamlara, intiharın yıkıcı etkilerine ve intihardan etkilenmiş hayatlara odaklanma,
• Sağlık sektörü ve çalışanları ile ilgili tüm kurumları ortak platformda buluşturma ve
• İntiharı önleme konusunda toplumsal stratejiler üretme gibi konuların ele alınacağını belirtti.
Ak Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığınca açıklanan raporda TUİK kaynaklarınca da doğrulanan bilgilere göre Dünyada yılda ortalama 1 milyon kişi intihar ederek yaşamına son veriyor. Dünyada İntihar 15-19 yaş arasında 2. ölüm nedeni olarak belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.