Dolar 34,2135
%0.09
Euro 37,8617
%-0.61
Altın 2.934,930
%1.35
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Irak Tezkeresi Meclis’te: CHP gurubu adına Dr. Aytun Çıray konuşacak

Irak Tezkeresi Meclis’te: CHP gurubu adına Dr. Aytun Çıray konuşacak

Suriye tezkeresine hayır diyen Cumhuriyet Halk Partisi yarın ( Perşembe ) meclis gündemine gelecek olan Kuzey Irak tezkeresine “evet” demesi bekleniyor. CHP’nin TBMM Genel Kurulundaki sesi ise İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray olacak.

  • Ege Postası
  • 10.10.2012 - 14:21
İZMİR -TBMM Genel Kurulunda Türk Milletine ve dünyaya Irak Tezkeresi ile ilgili CHP’nin görüşlerini açılayacak olan Çıray CHP’nin Kuzey Irak tezkeresine yıllardır “ Evet” dediğini hatırlattı. Çıray, “30 senedir Türk halkının canına ve malına kast eden bölücü bir örgütüyle sadece Türkiye’de değil dünyanın neresinde olursa olsun mücadele edilmesi” gerektiğini ifade etti.  Terörle Mücadelenin Türkiye Cumhuriyetinin en doğal hakkı olduğunu belirten  CHP İzmir Milletvekili “ Hainler yıllardır Kuzey Irakta bulunan kamplardan sınırı geçerek karakollarımızı basıyor; hem güvenlik güçlerimizi hem de vatandaşlarımızı öldürüyor.  Yol kesiyor; haraç topluyor. Güvenlik güçlerimizin o bölgede yürüteceği her türlü sıcak takip ve operasyon uluslararası hukuka göre de yasaldır. Biz CHP olarak güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız. Yine tezkereyi destekleyeceğiz” diye konuştu.

“Suriye ile Irak Karıştırılmasın”

İktidarın izlediği Suriye politikasına bir yıl önce Meclis Kürsüsünden ciddi bir biçimde karşı çıkan ve eleştiren ilk milletvekili olarak bilinen Aytun Çıray’ın yarınki konuşmasının bu konularda çok daha sert çizgiler taşıması beklenmektedir. AKP’nin terörle mücadele yerine müzakere yolunu seçtiğini ve tarihi bir yanlış yaptığını kaydeden Çıray, Suriye tezkeresi ile Irak tezkeresinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini kaydetti. Çıray “ Suriye’deki savaş birim savaşımız değildi, ancak kendini dev aynasında gören iktidar uluslararası güçlerin oyununa geldi ve Suriye konusunda ülkeyi adeta facianın eşiğine getirdi. Artık güney sınırlarımızdaki birçok il ve ilçe güvenli değil. Bunun sorumlusu da iktidardır. Türkiye Suriye bataklığından uzak durmalıdır. Bu nedenle biz Suriye tezkeresine hayır oyu verdik. Ancak Irak tezkeresi Türk Milletinin ve Devletinin bekasını tehdit eden kanlı bir örgüte yöneliktir,” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.