Dolar 34,6557
%0.03
Euro 36,3448
%-0.09
Altın 2.932,510
%0.03
Bist-100 9.636,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bilgilendirme toplantısı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bilgilendirme toplantısı

Nevşehir’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Nevşehir İş-Kur’un ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenlik Kanunu'nun getirdiği yeni mevzuatlar...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 18:31
Nevşehir’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Nevşehir İş-Kur’un ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenlik Kanunu'nun getirdiği yeni mevzuatlar ve kanunun yükümlülükleri anlatıldı.

Altınöz Oteli Konferans Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan bilgilendirme toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin, Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba ve Nevşehir İş Kur Müdürü İlhan Temel ile birlikte daire müdürleri ve davetliler katıldı. Gerçekleşen toplantıda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile gelen yenilikler ve yapılması gerekilenler masaya yatırıldı. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin, yaptığı konuşmada, 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete'nin ilanıyla yürürlüğe giren yeni kanunla kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın bütün kesimlerin kapsama dahil edildiğini söyledi.

"Bütün çalışma hayatımızı ilgilendiren hem meslek hastalıkları konusunda olsun, hem iş kazaları konusunda olsun önleyici tedbirler getirdik." diyen Çetin, "Burada kanunun en önemli tarafı önleyici tedbirlerin öncelikle ele alınması ve dolayısıyla bütün hem kamuya, hem de çalışanların risk değerlendirmesi, risk analizlerini getirmiş bulunması. Yani işverenler mutlaka ve mutlaka kendi iş yerlerinde, çalışanlarıyla ilgili risk değerlendirmelerini, risk analizlerini çıkartmak zorunda. Bunu yaparken de, eğer kendisi yapabiliyorsa işveren kendisi bizatihi yapacak bunu. Yoksa destek alacak ortak sağlık birimlerinden veya iş güvenliği tam zamanlı çalıştırdığı iş güvenliği uzmanlarından iş yeri hekimlerinden çalışan temsilcilerinden bir araya gelerek risk analizlerini çıkarmış olacaklar. Risk analizlerine göre de önleyici bir kaza olmadan önce o kazanın olmaması için gereken tedbirleri alacaklar. Dolayısıyla bu şunu getirecek bize, şimdiye kadar çok acılar yaşadığımız iş kazaları, ölümcül vakalar bu tedbirler sayesinde öncelikle giderilmiş yani ortam daha güvenli ve daha sağlıklı bir şekle konmuş olacak." diye konuştu.

Program maden mühendisi İsmail Fırat Yavuzdemir'in 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu sunumuyla sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.