Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşadamı Gökhan Koraltan Senegal fahri konsolosu oldu

İşadamı Gökhan Koraltan Senegal fahri konsolosu oldu

İzmirli işadamı Gökhan Koraltan, Senegal’in fahri konsolosu oldu. Koraltan, törenle Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke’den belgesini aldı. Büyükelçi Mbacke, törende yaptığı konuşmad, Senegal için İzmir’de fahri konsolosluk açmanın...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 14:02
İzmirli işadamı Gökhan Koraltan, Senegal’in fahri konsolosu oldu. Koraltan, törenle Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke’den belgesini aldı.

Büyükelçi Mbacke, törende yaptığı konuşmad, Senegal için İzmir’de fahri konsolosluk açmanın büyük bir şeref olduğunu söyledi. Koraltan’ın Senegal’in çıkarlarını savunmak için gayret gösteren başarılı bir işadamı olduğunu belirterek, “İzmir’de Senegal vatandaşı az olmasına rağmen üstesinden gelinmesi gereken birçok sorun mevcuttur. İzmir, her iki ülke arasında gelişen ticari ve ekonomik ilişkiler açısından itici güç olan önemli bir turizm ve sanayi şehridir. Koraltan, Senegal’de yatırım yapmak isteyen işadamlarını desteklemektedir. Gökhan Bey, Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağlayacaktır.” dedi.

Fahri Konsolos Koraltan ise Türkiye’nin, 1960 yılında Fransa’dan bağımsızlığını kazanan Senegal’i ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. Uluslararası kuruluşlarda adeta Afrika’nın sesi olduğunu dile getiren Koraltan, şunları söyledi: “Senegal, İslam İşbirliği Teşkilatı’ndaki konumu itibariyle de ayrı bir öneme sahiptir. Türkiye, Senegal ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyor. Aynı şekilde Senegal de Türkiye’nin Afrika’daki etkinliğini arttırmasına katkıda bulunarak, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için gayret gösteriyor. Türkiye’nin Afrika’ya açılmasında, Senegal’in önemli bir yeri olduğu yadsınamaz. Senegal’de yatırım yapmak isteyen girişimciler için kaçırılmayacak fırsatlar mevcuttur. Bu ülkede, Yavuz Selim Koleji çatısı altında faaliyet gösteren çok sayıda okullar da eğitime büyük katkı sağlıyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.