Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi Partisi'nden Yatağan'a destek

İşçi Partisi'nden Yatağan'a destek

Özelleştirmeye karşı santral ve maden önünde süresiz nöbet başlatan Yatağan işçilerine, İşçi Partisi İzmir İl Örgütü destek ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 05.12.2014 - 11:58
Yüzlerce İşçi Partili, ilçe çıkışında otobüslerden inerek Yatağan Termik Santrali'ne kadar yürüdü. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Yatağan işçisi vatan bekçisi" sloganları atarak yaklaşık 3 kilometre yürüyüp santralin önüne vardılar.
 
İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen ve ilçe başkanları ile birlikte direniş çadırına gelen İşçi Partisi üyesi emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, işçilere seslenirken “uçarken taktığım kaskımı çıkarıp, madenci baretini takıyorum” dedi. Karakaş yaptığı konuşmada, "Yatağan son kaledir. Buraya gelişimin, tarihî bir anlamı var. Artık ben sivil bir askerim. İnsanca yaşamak, ailelerinin yaşamlarını insanca sürdürmeye çalışıyorlar. Biz bu son kale düşmesin diye buradayız ve sizlerin yanındayız. Sadece iki günde, kalbi Yatağan’da olan tüm dostların selamını getirdim. Sonuç olarak hepimiz sadece üniformalı değil, bizler gibi de olur diyerek hep birlikte, Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye haykırıyoruz." dedi.
 
Kalabalık İşçi Partisi heyeti, santralin ardından maden ocağının önünde kurulu nöbet çadırını ziyaret etti. Burada İşçi Partililere seslenen Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, yürüttükleri mücadele ve gelinen nokta hakkında bilgi verdikten sonra, “İşçi Partisi en başından beri yanımızdaydı. Bir kez daha İşçi Partisi’ne teşekkür ederiz ve bu desteği unutmayacağımızı belirtiriz” dedi. Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, burada da madencilere hitaben bir konuşma yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.