Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçiler alanlara iniyor

İşçiler alanlara iniyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DSİK) bağlı Genel Sendikası Şube Başkanları Memiş Sarı, Fikret Ocak, Naci Çetin, Taner Şanlı düzenledikleri basın toplantısında, önümüzdeki günlerde taşeronlaşmaya karşı geniş katılımlı bir miting düzenleyeceklerini belirterek, “İzmir’de taşeronlaşmaya karşı bir kıvılcım yakıp tüm Türkiye’ye yayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2013 - 13:22
EGE POSTASI - Kamu İhale Kurumu (KİK) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve İZELMAN’ın kazandığı personel alım ihalesine onay vermemişti. Düzeltici işlem yapan KİK, ihaleyi Hanoğlu - Zigana Ltd Şti Ortak girişimine verilmesine karar vermişti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Belediyesi KİK’e itirazda bulundu ancak bu itirazı reddedildi. Yaşananlardan sonra belediye, Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Bu durum 650 çalışanda büyük bir tedirginlik yarattı.

“HER TÜRLÜ GÜCÜ ORTAYA KOYACAĞIZ”
Şube Başkanları adına konuşan Genel İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, “Bu durum üyelerimizi ve çalışanlarımızı tedirgin ve rahatsız etmiştir. Bizler yaklaşık 20 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinde çalışan ve İzmir halkına doğumdan ölüme gereken tüm hizmetleri veriyoruz. 2004’te değişen yasayla belediyenin ihalelerine elinde çanta olan herkes girmektedir. Bunun sonucunda da taşeronlaşma artmaktadır. Eğer Ankara İdare Mahkemesi’nden olumlu bir sonuç çıkmazsa bu belediye üzerinde olumsuz bir etki yaratacaktır. Örgütlü gücümüzle, işime, aşımıza, ekmeğimize sahip çıkmak için on binlerce üyemizle birlikte yine alanlarda olacağız. Taşeron belasından kurtulmak için elimizden gelen gücü ortaya koyacağız. Taşeronlarda çalışacak hiçbir arkadaşımızın olmayacağını belirtmek istiyoruz” dedi.



MAAŞ SIKINTISI
Memiş, İZSU’nun geçtiğimiz yaptığı hizmet alım ihalesini Gaziantepli Teknoyapı isimli bir firmanın kazandığını belirterek, “Bu firma yaklaşık 20 gündür maaşları ödemiyor. Arkadaşlarımız zor günler geçiriyor. Bu şirkete ayda 404 bin TL kalıyor. 30 aylık ihalede karı 12 milyon TL. Hiçbir çaba harcamadan bu parayı kazanıyorlar. Taşeronlaşmaya bu yüzden karşıyız. İşçilerin emeği sömürülüyor. Üyelerimizi taşeronlaşmaya karşı direnmeye çağırıyoruz. İzmir’den tüm Türkiye7ye sıçrayacak bir kıvılcım yakacağız ” dedi.

İZBETON’DA İHALE KRİZİ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinin yaptığı ihalede de sorun çıktığı öğrenildi. Belediyenin yaptığı hizmet alım ihalesinde Dirikan-Başaran ortak girişimi en düşük teklifi verirken, İZBETON’un ikinci olduğu belirtildi. Belediyenin, ihaleyi kime vereceği merak konusu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.