Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçilerden Türk-İş'e tepki: 'Göstermelik kararlar alıyorlar'

İşçilerden Türk-İş'e tepki: 'Göstermelik kararlar alıyorlar'

Türk-İş’e bağlı sendikaların üyesi işçiler, Türk-İş’in 81 ilde vergi adaletsizliği, yüksek enflasyon ve işsizliğe karşı yapacağı basın açıklaması öncesinde tepkilerini dile getirdi: “Göstermelik kararlarla olmaz, inisiyatif almalıyız."

  • Ege Postası
  • 19.08.2024 - 10:23

İşçilerin fabrikalarda, iş yerlerinde ek zam talebiyle şube yönetimlerini, sendika merkezlerini sıkıştırmasından hemen sonra eylem planını açıklayan Türk-İş yarın 81 ilde, il temsilcilikleri ve bölge binaları önünde kitlesel basın açıklamaları yapacak. İşçiler ise fabrikalarda, iş yerlerinde ek zam talebiyle şube yönetimlerini, sendika merkezlerinin sıkıştırmasından hemen sonra eylem planını açıklayan Türk-İş'e tepkili. Eylemden bir mesajla haberdar olan işçiler, sendikacılar iş yerine uğramadı diyerek alınan karar için, "Tepkiyi dindirmek için göstermelik kararlar alıyorlar" dedi.

“Sendikacılar fabrikanın yolunu unuttu”

Evrensel 'de yer alan habere göre, Türk-İş’in 81 ilde yapacağı basın açıklaması öncesinde görüşme yapılan farklı iş kollarında Türk-İş üyesi işçilerin büyük çoğunluğu yarın yapılacak eylemden habersiz. Öte yandan Türk-İş’in eylem planını ya sendikacıların gruplara attığı mesajlardan ya da sosyal medyadan duyan işçiler eylemlerin saatine ve yerine tepki gösteriyor. “Sendikacılar fabrikanın yolunu unuttu” diyen işçiler, sıralanan bir dizi talebin ancak üretimi etkileyecek eylemlerle gerçekleşebileceğini, böylesi bir eylemin de ancak işçilerle birlikte örgütlenebileceğini söylüyor.

Türk-İş’e bağlı sendikaların üyesi işçiler, daha önce yapılan sosyal medya eyleminin 15 dakika önce haber verildiğini, bu eyleme ilişkin iş yerlerine tek bir sendikacı gelmediğini söylüyor. İşçiler, “Tepkiyi dindirmek için göstermelik kararlar alıyorlar” dedi.

Ek zam talebiyle eylemler yaptıkları sırada bu eylemlerin sendika genel merkezleri tarafından önünün kesildiğini anlatan işçiler, yarınki eylem öncesi duyurulan taleplerin Türk-İş’in kararlarıyla ve iş yerine gelmeyen sendikacılarla hayata geçemeyeceğini söylüyor. Harb-İş üyesi bir işçi, “Bu talepler için eylemler iş yerlerinde olmalı, üretimden gelen güç kullanılmalı, basit eylemler olmamalı ve daha çok ses çıkarılmalı. Bunun için de biz inisiyatif almalıyız” dedi. (T24 Haber)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.