Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Isparta'da yine elektrikler kesildi

Isparta'da yine elektrikler kesildi

Isparta'nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, elektrik kesintilerine neden oldu

  • Ege Postası
  • 03.03.2022 - 09:39

Elektrik tellerinde biriken kar nedeniyle kopmalar meydana geldiğinden kent merkezindeki bazı mahallelerde kesinti yaşanıyor.

AA'nın haberine göre; çevre illerdeki bazı elektrik dağıtım şirketleri, kentteki arızalara müdahaleye destek için ekip yönlendirdi.

Karla mücadele çalışmalarına Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinden gelen ekipler de kentteki kar küreme ve tuzlama çalışmalarına katıldı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer'in kente gelerek çalışmaları yerinde inceleyeceği bildirildi.

AYLİN CESUR: "DAHA BİR AY ERTELEDİKLERİ FATURANIN ÖDEMESİ GELMEDEN YENİDEN ZİFİRİYE MAHKUM EDİLDİ ISPARTALILAR"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’da dün gece yağan kar sonrası şehrin birçok noktasında elektrik kesintileri yaşandığını ve elektrik tellerinde yangınlar çıktığını belirterek, “Burası Ukrayna değil Isparta. Yanan, ‘değiştirin’ dediğimiz, değiştirmedikleri teller. Duman bombadan değil, yanan tellerden. İnsan ihmaliyle Isparta’da donmaya terk edilen canların, insan eliyle Ukrayna’da ölenlerden ne farkı var? Savaş yok, ihmale kurban canlar var Isparta’da. Daha bir ay erteledikleri faturanın ödemesi gelmeden yeniden zifiriye mahkum edildi Ispartalılar” dedi.

Aylin Cesur, sosyal medya hesabından, dün yağan kar sonrası Isparta’nın farklı noktalarındaki elektrik tellerinde oluşan kısa devrelerin neden olduğu yanma görüntülerini paylaştı. Cesur, paylaşımlarında şunları kaydetti:

“Burası Ukrayna değil Isparta. Yanan, ‘değiştirin’ dediğimiz, değiştirmedikleri teller. Duman bombadan değil, yanan tellerden. İnsan ihmaliyle Isparta’da donmaya terk edilen canların, insan eliyle Ukrayna’da ölenlerden ne farkı var? Savaş yok, ihmale kurban canlar var Isparta’da.

Daha bir ay erteledikleri faturanın ödemesi gelmeden yeniden zifiriye mahkum edildi Ispartalılar. Ne devlet kaldı ciddiyetle yönetilen ne vicdan kaldı yöneticilerde.

186’yı arayınca çıkan mesajı kaydettim. ‘Ya aklım olmayaydı ya dehle gelmeyeydim’ demişti değil mi şair? Saat 03:00 öngörmüşler ama saat 04:39 elektrik yok. Öngöremedikleri için bu durumda değil miyiz zaten?”

'AFET BÖLGESİ' ÖNERİSİ REDDEDİLMİŞTİ

Yoğun kar yağışı sonucu şubat ayında Isparta'ya günlerce elektrik verilememişti. İYİ Partili Aylin Cesur'un yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için şehrin afet bölgesi ilan edilmesine ilişkin yasa önerisi ile sorumluların bulunması için araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önergesi TBMM’de reddedilmişti.

AHMET AKIN'DAN 'ISPARTA' AÇIKLAMASI: "DAĞITIM ŞİRKETİNİN LİSANSI İPTAL EDİLMELİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Isparta’da bir ay arayla yeniden yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) çağrıda bulundu. Akın, “Bir ay arayla aynı skandalın tekrar yaşanması, artık dağıtım şirketin sorumluluğunu yerine getirmediğinin çok açık göstergesidir. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK derhal harekete geçmeli, yasal mevzuat kapsamında şirketin lisansı iptal edilmelidir” dedi.

Isparta'da, bir ay sonra, elektrik kesintileri nedeniyle dün tekrar karanlığa gömüldü. Ahmet Akın, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, Isparta'da elektrik dağıtmakla yükümlü olan CK Enerji Akdeniz Elektrik şirketi hakkında EPDK’ya şikayet başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Akın, açıklamasında şunları kaydetti:

"ŞİRKETİN LİSANSI İPTAL EDİLMESİ"

“Nüfusu 500 bini bulan Isparta'da henüz bir ay önce günlerce süren elektrik kesintisi hala akıllardayken kentin ilk kar yağışı ile tekrar elektriksiz kalması tam bir skandaldır. Isparta'da ilk kar yağışında aynı sorunun yaşanması, dağıtım hatlarının tamamen sorunlu olduğunu göstermektedir. Ortada mücbir sebep denilerek geliştirilecek bir durum yoktur. Isparta'da yaşanan skandalın nedeni kar yağışı değil, kent içindeki elektrik hatlarına gerekli yatırımın yapılmamasıdır. Hatlarda yaşanan patlamalar, dağıtım şirketinin orta gerilim ve alçak gerilim hatlarında sistemin sağlıklı çalışabilmesi için hiçbir yatırım yapmadığının kanıtıdır. Bir ay arayla aynı skandalın tekrar yaşanması, artık dağıtım şirketin sorumluluğunu yerine getirmediğinin çok açık göstergesidir. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK derhal harekete geçmeli, yasal mevzuat kapsamında şirketin lisansı iptal edilmelidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.