Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsrail saldırılarının izleri Yaser Arafat Havalimanı'nın harabesinde gizli(Özel)

İsrail saldırılarının izleri Yaser Arafat Havalimanı'nın harabesinde gizli(Özel)

İsrail, abluka altına aldığı Gazze'ye en ağır darbeyi bundan daha 5 yıl önce verdi. Filistin kaynaklarına göre toplamda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık bin 500 kişi yaşamını yitirdi. İsrail'in önce savaş uçaklarıyla...

  • Ege Postası
  • 10.07.2013 - 10:56
İsrail, abluka altına aldığı Gazze'ye en ağır darbeyi bundan daha 5 yıl önce verdi. Filistin kaynaklarına göre toplamda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık bin 500 kişi yaşamını yitirdi. İsrail'in önce savaş uçaklarıyla bombalayıp daha sonra tanklarla girdiği Uluslararası Gazze Yaser Arafat Havalimanı, bombaların etkisiyle evinin çatısı inip kalkan Ebu Faruk'un tanımıyla cehenneme dönmüş. Şimdi çocukların oyun alanı, develerin otlak yeri olan havalimanı, savaşın ağır izlerini harabeye dönmüş duvarlarında saklıyor.

Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat'ın yaptırdığı Yaser Arafat Uluslararası Havalimanı 1998'de dönemin ABD Başkanı Bill Clinton tarafından yapılmış. 2001'de faaliyeti durdurulan havalimanı, 2005'de İsrail'in saldırısıyla hasar almış. 2007 seçimlerinde Gazze'nin Hamas kontrolü altına geçmesiyle birlikte İsrail 2008'de şehre bomba yağdırmış. İsrail ve Mısır sınırına yakın Refah bölgesinde bulunan havaalanına önce savaş uçaklarıyla havadan saldıran İsrail, ardından tanklarıyla girdiği havaalanını tarlaya çevirmiş. Tank paletleri altında ezilen pistlerden eser bile yok şimdi. Çocukların oyun alanı haline gelen havalimanında, develer ve koyunlar otanıyor. Bombalarla yerle bir olan havalimanının ayakta kalan parçaları kuşlara yuva, nöbet tutan Gazze askerlerine gölgelik olmuş.

Havalimanına çok yakın yerde evi olan Gazzeli Ebu Faruk'un bombardımanda 4 yaşındaki kızı ve 5 yaşındaki oğlu yaralanmış. Uçaklardan bomba yağdığını söyleyen ve o anlara şahit olan Faruk, "Ses çoktu. Küçük çocuklar çok korktu ve psikolojik hasta oldular. Bizim evin pencereleri havalimanına bakıyor, hepsi kırıldı. Alevler içindeydi cehennem gibi alevler vardı. Uçaklar vurmaya başladığında çocuklarıma sarıldım korkmayın dedim. Bombalamalar şiddetlenince evden kaçtık." şeklinde konuştu.

Saldırı sırasında evinde ölümü bekleyen Ebu Muhammed'de bombaların etkisiyle tek katlı evinin çatısının adeta inip kalktığını söylüyor. Savaştan en çok çocukların etkilendiğini ifade eden Muhammed, "Bu yolda çok şehit oldu. Bombalamada evimizde kaldık dışarı çıkamadık. Canımızı Allah'a verdik o korudu. O savaşta ölümü bekledik. Savaştan kimsenin sağ çıkmasını tahmin etmiyorduk." dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.