Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte FETÖ'nün soruları

İşte FETÖ'nün soruları

İzmir'de FETÖ'nün esnaf yapılanmasına yönelik operasyonda, örgüt mensuplarının yakalanmaları halinde sorguda sorulması muhtemel sorularla bunlara vermeleri gereken cevaplar bulunmuştu. FETÖ mensuplarının sorulara hayal gücüne göre mantıklı yanıtlar vermelerinin istendiği öğrenildi. Esnaf yapılanmasına yönelik operasyonda ele geçirilmişti

  • Ege Postası
  • 19.11.2018 - 17:33

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ Terör Örgütü’nün Buca esnaf yapılanmasına yönelik geçen hafta düzenlediği operasyonda örgüt mensuplarının yakalanmaları halinde polis tarafından yapılacak sorgu esnasında vermeleri gereken cevaplar bulunmuştu.

İşte o sorular ortaya çıktı. Notta bulunan 11 soruya örgüt üyelerinden hayal gücüne göre mantıklı cevaplar vermeleri istendiği de öğrenildi.

1- Liseyi nerede okudun' FETÖ okulu olduğunu biliyor muydun'

2- Üniversiteyi nerede okudu? Kimlerle kaldın'

3- Eşinle nasıl nerede tanıştı? Kimler vasıtasıyla tanıştı? Katalog evliliği miydi'

4- İş hayatını anla? Neden oradan oraya gitti? Çalıştığın kurumların FETÖ ile bağlantılı olduğunu biliyor muydu? Hepsi KHK ile kapatılan kurumlarda neden çalıştı? Şehirler arası geçiş nedenin neyd? Atama ile mi geçtin Kendi isteğinle mi geçtin yoksa onlar dediği için mi geçtin'

5- Çalıştığın yerlerde sohbete gittin mi sohbet yaptın mı yapan birilerini gördün mü öğrencilere rehberlik yaptın mı'

6- Gazete dergi aboneliği var mıydı'

7- KHK ile kapatılan sendika üyeliğin var mı'

8- Bankada hesabın var mı'

9- Çocuklarını okula yolladın mı dershane okula yolladı mı'

10 - Eşin nerede eşinin FETÖ üyesi olduğunu biliyor musun kaçması konusunda ne düşünüyorsun'

11- ByLock çıkmış ne düşünüyorsun'

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında örgütün Buca bölgesindeki esnaf yapılanmasında görev aldıkları iddiasıyla yakalanan 17 şüphelinin İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan biri, hakkında devam eden soruşturma nedeniyle İstanbul'dan gelen polis ekiplerine teslim edildi. Şüpheli bir kişi ise sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli diğer 15 kişi ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan İzmir Adliyesine sevk edildi. Zanlılardan 7'si tutuklanırken diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Buca Bölgesinde FETÖ'nün faaliyetlerini devam ettirmek için bir araya geldikleri ileri sürülen zanlılara, daha önceden düzenlenen bir operasyonda ele geçirilen belgelerden ulaşıldığı öğrenildi.

Ele geçirilen belgelerde isimleri ve topladıkları para miktarları yazan şüphelilerin bir süre polis ekiplerince takip edildikten sonra gözaltına alındıkları bildirildi.

Toplu halde bir araya gelmekten kaçınan zanlıların, topladıkları paraları OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kişiler ve cezaevlerinde bulunan örgüt mensuplarına verdikleri iddia edildi.

Ele geçirilen belgelerde zanlıların polisin muhtemel operasyonlarına karşı hazırlık yaptığı da görüldü.

Polisin düzenlediği operasyonda ele geçirilen belgelerde, adli işlemler sırasında zanlılara sorduğu bazı soruların da bulunması dikkati çekti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.