Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte İzmir'in 4 yeni vekili

İşte İzmir'in 4 yeni vekili

Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir'de CHP’den Atilla Sertel, Murat Bakan, AK Parti’den Atilla Kaya ve Necip Kalkan ilk kez vekil seçildi. Atilla Sertel gazetecilikten gelirken, yerel seçimlerde yüzü gülmeyen Necip Kalkan vekil olmayı başardı. Murat Bakan doğduğu Ankara’ya vekil olarak gidecek, Atilla Kaya uzun yıllardır AK Parti teşkilatı içindeki mücadelesini Meclis’e taşımış olacak. İşte İzmir’in

  • Ege Postası
  • 01.11.2015 - 22:41
EGE POSTASI - Türkiye’nin merakla beklediği 1 Kasım genel seçimi geride kaldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, 7 Haziran’ın aksine 1 Kasım’da tek başına iktidar olma fırsatını yakaladı.

HDP oy oranında gerilemesine rağmen barajı aşarken, CHP yerinde saydı, MHP ise ciddi bir düşüş yaşadı.

TBMM’ye 26 vekil gönderen İzmir’de CHP damga vurdu. CHP resmi olmayan sonuçlara göre vekil sayısında her iki bölgede birer artış yaşayarak toplam 14 vekil çıkardı.

AK Parti oyları artmasına rağmen 8 olan vekil sayısını arttıramadı. MHP 2 vekil kaybederken, HDP İzmir’de 2 olan vekil sayısını korudu.

4 YENİ VEKİL
İzmir’in yeni vekilleri CHP’den Atilla Sertel, Murat Bakan, AK Parti’den Atilla Kaya ve Necip Kalkan oldu.



GAZETECİLİKTEN GELME
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel, 1956 yılında Eskişehir’de doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1979 yılında Milliyet’te başladığı meslek yaşamını sırasıyla Güneş, Yeni Asır, Hürriyet gazetelerinde muhabir, istihbarat şefi ve haber müdürü olarak sürdürdü. Daha sonra Gözlem Gazetesi’nde Haber Müdürü, Gazete Ege’de Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı ve emekli oldu.
Sertel, yedi yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne 26 Mayıs 2009 tarihinde Başkan seçildi. Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı'na ise 27 Eylül 2009 tarihinde geldi. Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olarak görevini sürdürüyor. Meslektaşı Ziynet Sertel’le evli olan Atilla Sertel’in Özmen Serdar Sertel ve Mustafa Sertel adında iki oğlu bulunuyor.



DOĞDUĞU ANKARA’YA VEKİL OLARAK GİDECEK
Murat Bakan 1972 yılında Ankara’da doğdu. İlkokuldan başlayarak tüm öğrenim yaşamını İzmir’de geçirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra meslektaşı olan eşiyle birlikte Serbest Avukatlık yapmaya başladı. Yiğit Kemal adında bir oğlu var. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Milletvekilliği Adaylığı’ndan, Meclis Üyeliği’ne, Tüzük Komisyonu Üyeliği’nden, Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’na, Kurultay Delegeliği’ne kadar çok ve çeşitli görevlerde bulundu. Ulusal ve Uluslararası Projeler geliştirdi, kitaplar yazdı.


 
KALKAN BELEDİYE BAŞKANI OLAMADI VEKİL OLDU
1950 İzmir doğumlu olan Necip Kalkan, son yerel seçimlerde AK Parti’den Karabağlar Belediye Başkan Adayı gösterilmiş ancak seçilememişti. Kalkan evli ve 2 çocuk babasıdır. Kalkan, T.O.B.B yi temsilen İzmir Fuarcılık A.Ş. de Genel Kurul Üyeliği yapmaktadır. Enda Enerji Holding ( EGENDA ) Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. 5 sene Konak Belediyesi Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği yaptı.



KAYA TEŞKİLATIN İÇİNDEN
Atilla Kaya 2 Temmuz 1973 tarihinde İzmir’in Torbalı ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Üniversiteyi bitirdikten sonra memleketi Torbalı’ya dönerek serbest avukatlık yapmaya başladı. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte siyasete adım atan Kaya, 2004 ve 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde memleketi Torbalı’da AK Parti Belediye Başkan adayı oldu. AK Parti'de Torbalı İlçe Başkanlığı, İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı, İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli olup bir kız çocuğu vardır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.