Dolar 32,5395
%0.08
Euro 34,9413
%-0.09
Altın 2.441,860
%0.26
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte İzmir'in  parti ve aday raporu!

İşte İzmir'in parti ve aday raporu!

Yerel seçimlere çok kısa bir zaman kalırken partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları tamam. İzmir’in yerel seçimlerdeki parti ve aday raporu Ege Postası farkıyla…

  • Ege Postası
  • 11.03.2014 - 15:58
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye nefesini tuttu 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Partiler adaylarını YSK’ya bildirdi. İtiraz süresi sona ererken ülke genelinde  Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu. 

İzmir’de 19 parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdi. İzmir bu bakımdan Türkiye genelinde Bursa ile birlikte ilk sırada.İzmir’de 2 bağımsız adayla birlikte Büyükşehir için toplam 21 isim yarışacak. Türkiye’de bağımsız adaylarla birlikte Büyükşehir için en fazla adayın yarışacağı il 32 isimle İstanbul…İstanbul’da 18 parti Büyükşehir için aday gösterirken, 14 isim bağımsız olarak seçimlere girecek.

Türkiye’de en fazla bağımsız aday 57 isimle İstanbul’da.. İzmir 23 bağımsız adayla bu alanda ikinci sırada… İzmir’de en fazla bağımsız adayın olduğu ilçe Karabağlar…

İZMİR’İN BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak isimler şöyle;Demokrat Sol Parti- Selçuk Karakülçe, Doğru Yol Partisi- Secaattin Zenginoğlu, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi- Murat Durak,  Halkın Kurtuluş Partisi-Suat Şahin,  Büyük Birlik Partisi- Vural Turan, Adalet ve Kalkınma Partisi –Binali Yıldırım, Yurt Partisi- Reşat Karaoğlu,   Demokrat Parti Osman Varol,, Millet Partisi- Nejat Cebeci, Türkiye Komünüst Partisi-Savaş Sarı,  Saadet Partisi- Mehmet Ali Özüdoğru, Hak ve Özgürlükler Partisi-Ali Reşat Öztürk, Liberal Demokrat Parti-Orkun Köksoy,  Bağımsız Türkiye Partisi- Mustafa Aslan, İşçi Partisi- Hüseyin Tugay Şen,  Halkların Demokratik Partisi- Osman Özçelik,  Cumhuriyet Halk Partisi- Aziz Kocaoğlu,  Hak ve Eşitlik Partisi- Barış Çınar,  Milliyetçi Hareket Partisi-Murat Taşer, Bağımısz- Burcu Koçlu, Menderes Gencer, 

BAĞIMSIZ ADAYLAR
 İzmir’de ilçelerde  bağımsız adaylar şöyle;Balçova- Hasan Aydın, Bayraklı- Atilla Ayar, Salih Ünver, Bergama- Ahsen Balta, Bornova- Ümit Arslan,Buca İsmail Hakkı Küçük, Çeşme- Mehmet Yüce, Çiğli-Taner Cömert, Gaziemir- Oğuz Çetin,  Güzelbahçe- Levent Kaya, Karabağlar- İsmail Nalbantoğlu, Necati Işık, Bülent Öztürk, Karşıyaka- Volkan Berber, Serkan İşgen, Konak- Mehmet Şener Özterzi, Özgür Ufuk Badem, Menderes- Ergun Özgün, Menemen- Soner Bereketli, Narlıdere- Gülseren Sönmez, Torbalı- Şehmus Gümüştaş. Adaylardan yedisi avukatlık yapıyor.

BELEDİYE BAŞKANI BAĞIMSIZ ADAY
Bağımsız adaylar içinde en dikkat çeken isim Menderes’te Ergun Özgün…Menderes Belediye Başkanı olan Özgün, CHP tarafından aday gösterilmediği için istifa etmişti. DSP’yle yakınlaşan Özgün, DSP’nin farklı bir adayla yola devam etme kararı alması nedeniyle bağımsız aday olmuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E ADAY GÖSTEREN PARTİLER
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı  için  aday gösteren 19 parti şöyle;  Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Büyük Birlik Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi,Yurt Partisi,  Demokrat Parti, Millet Partisi, Türkiye Komünüst Partisi, Saadet Partisi,Hak ve Özgürlükler Partisi, Liberal Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, İşçi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi

İLÇELERDE ADAY GÖSTEREN PARTİLER
İzmir’de yerel seçimlerde ilçelerde  14 parti aday gösterdi.  Demokratik Sol Parti,  Büyük Birlik Partisi, Adalet Ve Kalkınma Partisi, Demokrat Parti, Millet Partisi, Türkiye Komünüst Partisi, Saadet Partisi, Liberal Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, İşçi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir’de aday gösteren partiler oldu.

Doğru Yol Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Yurt Partisi ve Hak ve Özgürlükler Partisi ilçelerde hiç aday göstermeyen partiler oldu.

Türkiye Komünist Partisi’nden  İzmir’de ilçelerde sadece  Güzelbahçe’de emekli vatandaş  Rağıp Ruhi Sayır  aday gösterildi.  Millet Partisi metropolde sadece Güzelbahçe’de aday göstermedi. 

EN AZ ADAY DİKİLİ, KARABURUN VE KINIK’TA YARIŞACAK
İzmir’de en fazla adayın yarışacağı ilçeler 13’er isimle Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli,Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, ve  Konak…Metropolde sadece Narlıdere’de 12 aday yarışacak. DSP bu ilçede aday göstermedi. CHP’den yaptığı flaş transferlerle dikkatleri çeken DSP,  Bayındır, Bergama, Çeşme, Gaziemir, Karabağlar, Kınık, Karaburun, Narlıdere, Seferihisar ve Tire ilçelerinde herhangi bir ismi aday göstermedi. İzmir’de en az adayın yarışacağı ilçeler Dikili, Karaburun ve Kınık…Bu üç ilçede 8 parti aday gösterirken bağımsız aday yok.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.