Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte Yıldırım’ın projeleri

İşte Yıldırım’ın projeleri

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın 'Hayat İzmir' sloganıyla açıkladığı 1414 projeyle 170 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenirken, yatırımların toplam tutarının 65 milyar lira olduğu belirtildi.

  • Ege Postası
  • 24.02.2014 - 18:15
(HABER MERKEZİ) - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel’de seçilmesi takdirde 30 ilçede hayata geçireceği projeleri 'Hayat izmir' sloganıyla açıkladı. Yıldırım, yaklaşık 1 buçuk saat sunum yaparak projelerini anlattı. İşte o projelerin bazıları:

PROJE DAĞILIM
1414 projenin dağılımı ise şöyle oluştu: Ekonomi’de hayat 261, Ulaşım’da hayat 196, ekolojik hayat 179, kentsel hayat 142 proje, sağlıklı hayat 75, kültür ve sanat’ta hayat 210 proje, sosyal hayat 220 proje, engelsiz hayat 96 proje, teknolojik hayat 35 proje”

EKONOMİDEKİ PROJELER
Açıklanan projelerin her birinin ilçelere göre ayrıldı. Ekonomi’de hayat- sanayi  başlığı altında 23 proje yer aldı ve bunların her yıl 3.4 milyar lira ilave katkı sağlayacağı belirtildi. Ayrıca bunarın hayata geçmesi durumunda 35 bin kişiye istihdam oluşturacağı ifade edildi. İşte o projelerin bazıları:

“Kuzey Ege Limanı tamamlanacak (Dikili), Kemalpaşa ldjistik merkezi hizmete açılacak (Kemelpaşa), lojistik sektörü için meslek edindirme kursları kurulacak (Kemalpaşa, Dikili, Aliağa), Bilişim ve ar-ge merkezi kurulacak (Gaziemir-Konak), Bozdağ memba suyu dolum tesisi kurulacak (Kiraz), küçük sanayi siteleri kurulacak (Menderes, Foça, Aliaa), mobilya sektörü için üretim ve satış yerleri kurulacak (Karabağlar), İzmir’deki OSB’lerin teşvik sorunu çözülecek (11 ilçe), gemi ve yat bakım ve onarımı kıyı tesisleri kurulacak. (Aliağa)

ULAŞIM PROJELERİ
Ulaşım’da hayat başlığı adı altında çok sayıda proje yer aldı. İşte o projelerin bazıları:

“Metro ağı üç kat büyüyecek. Raylı sistemler-metro: yeni yapılacak toplam hat uzunluğu 26.15 kilometre. 1. etap Üçyol- F.Altay (3.8 km), 2. etap Evka3-Bornova Merkez (3.0 km), 3. etap Halkapınar-otogar hattı (4.4 km), 4. etap Üçyol-Buca-DEÜ kampus hattı (11.2 km), 5. etap F.Altay-DEÜ hastane (3.75 km).

BALÇOVA ÇİĞLİ BULUŞUYOR
Tanıtım kitapçığında şu ifadelere yer verildi: “İzkaray ile Balçova, Çiğli ile buluşuyor. Körfez, tüp geçit ve köprü geçişi toplam raylı sistem uzunluğu 65 kilometredir. Çiğli-Karşıyaka-Bayraklı-Bornova-Konak-Buca-Balçova-Narlıdere raylı sistem ve çevreyolu ring hattı yapılacaktır”

İZBAN 190 KM OLACAK
İZBAN hattının toplam uzunluğu 190 km olacak. Yeni hatlar: Aliağa-Bergama hattı (56 km), Torbalı-Selçuk hattı (26 km). İzmirliler körfezde dikey tramvay hatlarıyla taşınacak. DEÜ hastane-Güzelbahçe-Urla hattı-İYTE (36.25 km), Karabağlar Buca ring hattı (18.4 km), Bornova merkez-Bayraklı hattı (5.5 km), Örnekköy-Şemikler-İZBAN bağlantı hattı (4.2 km), Mavişehir-Yalı-İZBAN bağlantı hattı (5.5 km)

TELEFRİK PROJELERİ
Toplam uzunluğu 21 km. Agora-Kadifekale hattı (8.5 km), Bayraklı kıyı-Bayraklı hayat parkına hattı (6.0 km), Bornova teleferik hattı (4.0 km), Ödemiş-Beydağ teleferik hattı (2.4 km), Selçuk-Efes-Meryem ana-Saint Jean Kilisesi teleferik hattı (7.6 km). 30 ilçeye 12 bin 350 araç kapasiteli otopark yapılacak. Körfeze 15 yeni iskele yapılacak. Deniz taksi, reniz otobüsü ve yeni vapur seferleri olacak. Tüm köylerden merkez ilçelere toplu taşıma entegre edilecek. Trafik akışını optimize etmek üzere 26 kavşakta geometrik düzenleme yapılacak. İZBAN geçişleri çözümlenecek. 440 km yeni yol yapılacak. İzmir-Çeşme deniz otoyolu yapılacak.

15 YENİ İSKELE
Çiğli, Alaybey, Bayraklı, Alsancak, Karataş, Küçükyalı, Mithatpaşa, Karantina, Sadık Bey, Adnan Saygun, Balçova, Narlıdere, Limanreis, Güzelbahçe’ye iskele kurulacak.



DÜNYA’NIN EN BÜYÜK BOTANİK PARKİ İZMİR’DE YEŞERECEK
Bayraklı Hayat Parkı projesi çerçevesinde Turan Askeri Bölgesi Aliağa’ya kaydırılarak Bayraklı’nın kıyı ile buluşması sağlanacak. Bu kapsamda bu alanda eğlence merkezi 12 ay hizmet edecek, kayak merkezi, kafeler, vadi alanında şelaleler ve dünyanın en büyük botanik (arboretum) alanı hayata geçirilecek. Bu alana ulaşım teleferikle kolaylaştırılacak, ve turistlerin kıyıdan botanik parkına ulaşımı sağlanacak”

KÖRFEZ EL UZATACAK
İzmir Fuarı kıyı ile buluşacak. Dünyanın en büyük kıyı festivalleri Körfez’de olacak. Doğa müzesi, ekolojik kent açık hava müzesi, kültür sanat açık hava müzesi, cumhuriyet açık hava müzesi, bilim-teknoloji açık hava müzesi, kentler tarihi açık hava müzesi, su dünyası açık hava müzesi, kentsel tarım müzesi yapılacak. Yat limanları, yeni iskeleler ve su parkları ile Körfez İzmirli’ye el uzatacak. Arkeopark projesi hayata geçirilecek. Toplam 122 turizm projesi ile İzmir’in Türkiye turizmindeki payı yüzde 4’ten yüzde 13’e, turist sayısı bir milyon 400 binden 6 milyona, yerli turist sayısı 500 binden 2 milyona çıkacak. Yerli ve yabancı turistin ortalama konaklama süresi 2.5 günden 4 güne, mevcut yatak kapasitesi 55 binden 75 bine yükselecek. Böylece İzmir ekonomisine 2019 yılına kadar yıllık 9 milyar lira katkı sağlanacak. 30 bin kişilik istihdam sağlanacak. 14 ilçede 18 yeni yat limanı yapılacak. Alsancak kültür endüstrileri üssü İzmir’in genç ve eğitimli nüfusu için yeni iş imkanları sunacak. İzmir film platoları kurulacak.

EKOLOJİK HAYAT
Körfeze ekolojik hayat koridoru kurulacak. Doğal sirkülasyon yöntemi ile körfez temizliği yapılacak. İzmir ekolojik kent modeline örnek olacak. İçme suyu, kanalizasyon ve atık su altyapısı çözümlenmeyen mahalle kalmayacak. Atık su arıtma tesislerinin yaydığı kokulara son verilecek. 200 ton/gün kapasiteli üç adet katık atık bertaraf ve kompostlaştırma entegre tesisi kurulacak. Kentsel dönüşüm yerinde ve adil olacak. Engelli kelimesi kent ve insan arasında kaldırılacak. Şehir hastaneleri kurulacak. Seferihisar’a uluslar arası sporcu kampı yapılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.