Dolar 34,2574
%0.04
Euro 37,5996
%-0.1
Altın 2.877,830
%-0.31
Bist-100 8.934,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsveç Radyosu: Türkiye, Suriye krizini fırsata çevirdi

İsveç Radyosu: Türkiye, Suriye krizini fırsata çevirdi

İsveç Radyosu’nda yayınlanan bir haberde, Türkiye’nin Suriye krizini fırsata çevirerek, bölgede yaşanan terör sorununun çözümü yönünde bir adımla yeni bir yapılanmaya imza attığı iddia edildi. İmralı tutuklusu Abdullah Öcalan’ın...

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 12:09
İsveç Radyosu’nda yayınlanan bir haberde, Türkiye’nin Suriye krizini fırsata çevirerek, bölgede yaşanan terör sorununun çözümü yönünde bir adımla yeni bir yapılanmaya imza attığı iddia edildi.

İmralı tutuklusu Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silahları bırakın çağrısı yapmasının ardından bölgeye muhabiri Katja Magnusson’u gönderen İsveç Radyosu, “Suriye krizinden sonra Türkiye’nin başlattığı barış sürecinde, Suriye ve Kuzey Irak’taki Kürtlerle yakın ilişkiler geliştirildiği, PKK’nın da silah bırakarak bu ilişkilere katkı sunduğunu” yazdı.

Suriye, Kuzey Irak ve Türkiye’nin güneydoğusunda Kürt liderler ve sivil toplum örgütleri ile görüştüğünü kaydeden İsveç Radyosu muhabiri Katja Magnusson, herkesin savaştan bıktığını, yeni başlatılan barış sürecinden çok umutlu olduklarını ve bunun da büyük ekonomik kazançlara sebep olacağı beklentisinin büyük olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.