Dolar 34,0318
%0.28
Euro 37,7985
%-0.05
Altın 2.747,600
%0.04
Bist-100 9.838,00
%-0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsveç'te polis bir zanlıyı bacağından vurduktan sonra gözaltına aldı

İsveç'te polis bir zanlıyı bacağından vurduktan sonra gözaltına aldı

Türkiye’de Gezi Parkı protestocularına polis müdahalesi Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilirken, İsveç’te güvenlik güçlerinin bazı olaylarda zanlıları silahla vurması tartışma konusu. Göteborg şehri yakınlarında bulunan ''Kungälv''...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 14:43
Türkiye’de Gezi Parkı protestocularına polis müdahalesi Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilirken, İsveç’te güvenlik güçlerinin bazı olaylarda zanlıları silahla vurması tartışma konusu.

Göteborg şehri yakınlarında bulunan ''Kungälv'' ilçesinde dün meydana gelen en son olayda, hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınmaya çalışan ve üzerinde hiçbir tehdit edici madde olmayan 45 yaşında bir kişi polis tarafından bacağından vuruldu. Polis, zanlının hatayla vurulduğunu savunurken, zanlı hastanede tedavi altına alındı.

İsveç'in Malmö şehrinde polis 8 ay önce, elinde bıçak bulunan ve sokakta tehdit savuran bir kişiyi ayağından vurarak etkisiz hale getirmişti. Görgü tanıkları 8 polisin sarhoş olan zanlıyı vurarak etkisiz hale getirmesine tepki göstermişti. 6 ay önce de kuyumcuyu soyan ve elinde oyuncak silah bulunan bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi de kamuoyundan tepki almıştı. 2 ay öncede göçmenlerin kalabalık yaşadığı Husby bölgesinde 69 yaşında akli dengesi yerinde olmayan ve çevreyi rahatsız eden bir kişiyi polisin vurarak öldürmesi ülke genelinde büyük tepkiye neden olmuş ve göçmen gençler isyan başlatmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.