Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir, 90'ıncı yılda ayağa kalktı

İzmir, 90'ıncı yılda ayağa kalktı

Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ıncı yılı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen resmi törenler ile kutlanmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan genelgeye rağmen, kutlamaların bu yıl oldukça coşkulu geçtiği gözlenirken, halk tarafından da büyük ilgi ile izlenen 90’ıncı yıl kutlamalarında deyim yerindeyse, İzmirliler tören alanına akın etti. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma güne damga vururken, “Cumhuriyetin temel değerleri tartışma konusu olamaz” şeklindeki sözleri alkışlar ile karşılandı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2013 - 13:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenlere, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP İzmir Milletvekilleri, AK Parti İzmir Milletvekilleri, MHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, çok sayıda askeri yetkili ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“CUMHURİYETİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, cumhuriyetin bir yenilenme ve kalkınma projesi olduğuna vurgu yaparak, “Bir kalkınma ve modernleşme projesi olan cumhuriyetin ilanı ve ardından gelen inkılaplar ile siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda büyük atılımlar gerçekleştirdik. Ülkemiz cumhuriyet sayesinde sadece bölgesel bir güç olmayıp, küresel anlamda da söz sahibi olmuştur. Ülkemizi emekleri, bilgileri ve düşünceleri ile büyüterek bugünlere getiren ülkemizin güzide insanlarını şükran ve saygı ile anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin, dayatılan esaret ve küçülmeyi reddederek, Atatürk önderliğinde büyük bir gayret, azim, inançla ve destansı bir mücadele ile kurulduğunu iyi biliyoruz. Cumhuriyet sadece geçmişimizin bir hatırası değil, aydınlık geleceğe yürüyüşümüzde de bize ilham kaynağı olacaktır. İnsani merkez alan cumhuriyet, bizi biz yapan bir değerdir. Bu değeri şevk ile daha da zenginleştirmemiz gerekir. Hayatın tüm alanında değişimlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Buna ayak uydurmak zorundayız. Dünyadaki gelişmelere ayak uydurarak adımlarımızı hızlandırmamız gerekli. Bunun için gerekli potansiyel de fazlası ile mevcuttur. Bu konuda Atatürk ve arkadaşları yol göstericimiz olacaktır. Şimdiden sonra milli beraberlik, dayanışma ve kardeşlik içerisinde birbirimize kenetlenmemiz gerekmektedir. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin gayretleri her seferinde halkımız tarafından reddedilmektedir. Milli birlik ve beraberliğimizin geçmişi bin yıllara dayanmaktadır. Bizi tarih boyunca kardeş yapan bu yüce değerler, bizi şimdiden sonra da bir arada tutacaktır” diye konuştu.



“50 MİLYAR TL’LİK KAMU YATIRIMI GELECEK”

Vali Toprak, İzmir’e yapılan yatırımların önemine değinerek, EXPO 2020 yarışı ve 5’inci İzmir İktisat Kongresi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu ve şunları söyledi; “İzmir bugün gerçekleştirilen yatırımlar ve projeler ile ülke çapında yaşanan gelişmeden nasibini almaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları olarak biz ve İzmir’deki tüm resmi kurumlar, kentteki yaşam kalitesini arttırmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. İzmir’de yaşamı kaliteli kılacak yatırım ve hizmetler gerçekleştiriyoruz. Tüm bu yatırımlar tamamlanıp hizmete alındığında İzmir önemli bir dünya kenti olacaktır. Bu anlamda bize katkı sağlayacak en büyük organizasyon da EXPO 2020’dir. EXPO yapıldığı kenti cazibe merkezi haline getiren bir fuar organizasyonudur. EXPO ile birlikte İzmir’de kamu yatırımlarının 50 milyar TL’yi geçeceği ön görülmektedir. Bu yatırımlar ile her şeyin seviyesi daha da yükselecek. Kent içi ulaşım ağlarını işte bu gelişmeler hızlandıracak. EXPO ile birlikte ülkemizin ve İzmir’in çehresi gelişecek. Turizm pastasından aldığımız pay artacaktır. Bunu önemli bir fırsat olarak görüyor ve önemsiyoruz. 27 Kasım’da EXPO ülkemizin ve İzmir’in olacaktır.”


“İKTİSAT KONGRESİ İZMİR’İ GÜNDEME TAŞIYACAK”

İzmir Valisi Mustafa Toprak son olarak yarın başlayacak olan 5’inci İzmir İktisat Kongresi hakkında da yorumda bulunarak, “İzmir’in öne çıkan özelliklerinden birisi de iktisat kongreleridir. Bildiğiniz gibi, İzmir 4 önemli iktisat kongresine ev sahipliği yaptı. Tarihi öneme sahip bu kongre, İzmir’i bir kez daha gündeme getirecek ve İzmir’in EXPO 2020 yarışına olumlu etki sağlayacaktır” diyerek sözlerine son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.