Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu'ndan Tahir Elçi açıklaması

İzmir Barosu'ndan Tahir Elçi açıklaması

İZMİR Barosu Yönetim Kurulu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınma sürecini değerlendirirken, "Diyarbakır Baro Başkanı'nın talihsiz sözlerini kabul etmek mümkün olmasa da bir baro başkanının adliye içindeki makamında ifadesine başvurulmasını beklerken, yakalama kararı alınmış olması hukuksuzluğun başka bir uygulamasıdır ve kabul edilemez" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.10.2015 - 14:07
İzmir Barosu son günlerde yeniden gündeme gelen terör ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınıp bırakılmasıyla ilgili süreci değenderip bir açıklama yaptı. İzmir Barosu'nun teröre 'Terör' ve terör örgütlerine de 'Terör örgütü' deme görüşünü her zamanki gibi açık yüreklilikle dile getirdiği belirtilen açıklama şu görüşlere yer verildi: 

"Bu nedenle İzmir Barosu olarak, siyasal endişelerle zaman içinde değişen tanımlara bakmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 yıldır dinmeyen gözyaşının kaynağının PKK olduğunun herkesin kabul ettiği bir ortamda, PKK'nın 'Terör örgütü olmadığı' yolundaki ideolojiyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun yanında ülkemizin bir diğer kanayan yarası da, yıllardır yargıya yapılan müdahaleler ile oluşan hukuksuzlukların kanıksanmış olmasıdır. Devlet güçlerinin, siyasi iradeden aldığı güç veya emirle hukuku bir cezalandırma aracı olarak görmeleri, biz hukukçuları derinden üzmekte ve bunu bir insan hakkı ihlali olarak görmekteyiz. Diyarbakır Baro Başkanı'nın söylemiş olduğu talihsiz sözleri kabul etmek mümkün olmasa da bir baro başkanının adliye içindeki makamında ifadesine başvurulmasını beklerken, hiçbir gerekçe ile açıklanamayan kaçma şüphesiyle yakalama kararı alınmış olması da bahsi geçen hukuksuzluğun başka bir uygulamasıdır ve kabul edilemez. Her kim olursa olsun mazeret yaratmaksızın Ceza Usul Yasalarına uygun şekilde ve yasalar önünde eşit muameleyle soruşturulması gerekir. Aksi uygulamanın kabulü, ülkenin temel taşı olan adalet duygusu ve yargıya güveni derinden sarsacak ve yeni mağduriyetler yaratacaktır. Kişilerin yaptığı eylemler ne olursa olsun daha çok hukukun üstünlüğü ve daha çok insan hakları uygulamaları ile hukuk devletinin oluşması gerektiğine olan inancımızı bir kere daha vurguluyoruz. Ülkedeki tüm hukukçuları bağımsız, tarafsız ve yasalara uygun adalet zemininde yer almaya; bu acı dolu günlerde ülke bütünlüğü için elele vererek yanyana ve güçlü durmaya davet ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.