Dolar 34,2691
%0.09
Euro 37,6687
%0.1
Altın 2.914,590
%-0.24
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Aliağa’ya da çok amaçlı salon kuracak

İzmir Büyükşehir Aliağa’ya da çok amaçlı salon kuracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, küçük yerleşim bölgelerinin sportif ve sosyal gereksinimlerini karşılamak için hayata geçirilen "çok amaçlı salon" projeleri yeniden hız kazandı. 2009 yılından önce belde olan yerleşim yerlerinde...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 10:54
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, küçük yerleşim bölgelerinin sportif ve sosyal gereksinimlerini karşılamak için hayata geçirilen "çok amaçlı salon" projeleri yeniden hız kazandı. 2009 yılından önce belde olan yerleşim yerlerinde 21 salon kuran belediye, şimdi de ilçelere el attı. 22.'si Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı içinde hizmete sunulan salonlardan 23.'sünün temeli, Karabağlar ilçesi Uzundere semtinde atıldı. 24. çok amaçlı salonun ise Aliağa'da yapılacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere mevkisi Yeni Mahalle'de çok amaçlı salon yapmak için 11 Temmuz 2013 tarihinde ihale kararı aldı. Aliağa Anadolu Lisesi yanında yapılacak salon, öğrencilerin sportif ve sosyal faaliyetler için buluşma noktası olacak. Beldelerde yaptıkları çok amaçlı salonların ardından ilçelerde yeni salonlar kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’ndaki çok amaçlı salonun ardından, Kadifekale heyelan bölgesinden Uzundere konutlarına taşınan vatandaşlar için salon ve semt merkezini birlikte hizmete açacaklarını duyurdu.

Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere projelendirilen çok amaçlı salonlar, açılıp kapanabilen tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama bin 345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada, açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak, sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.