Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesinden opera binası temel atma törenine katılım mecburiyeti

İzmir Büyükşehir Belediyesinden opera binası temel atma törenine katılım mecburiyeti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da inşa edeceği ve bugün temel atma töreni yapılacak olan opera binasının açılışı için personele törene katılım zorunluluğu getirilmesi tepki topladı. Zabıta daire başkanının emri olduğu belirtilen yazıda, personele resmi ya da sivil kıyafetle katılması emri verildi, ulaşımın sağlanacağı kaydedildi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2018 - 00:10

EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka ilçesinde inşa edeceği opera binasının temel atma töreni 25 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

Yapımını Sydney, Londra, Berlin, Kopenhag, Moskova ve Şangay'daki opera ve tiyatro binalarını yapan Avusturyalı Waagner-Biro'nun da yer aldığı konsorsiyumun gerçekleştireceği, Mavişehir’de yer alacak ve 25 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak olan opera binasının açılışı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başta zabıta olmak üzere personele Aziz Kocaoğlu ibareli bir yazı gönderildi.

Söz konusu yazıda, “Temeli tiyatro ve müzik üzerine kurulan opera sanatının Cumhuriyet tarihindeki özel tasarlamış ilk yapısını İzmir’De inşa ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan opera binasının temelini atacağımız bu gurur günümüzde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu” ibaresi kullanıldı.

YAZININ NOT BÖLÜMÜNDE TÖRENE KATILIM MECBUR KILINDI

Başkan Kocaoğlu’nun açılışa davet yazısının devamında ise Zabıta Daire Başkanının emri olduğu belirtilen bir not yazısı yer aldı. Notta; ‘Zabıta dairesi bünyesinde görev yapmakta olan –şirket personelleri ve memur personeller- tüm personelin katılması zorunludur. Arkadaşlar mesaisi olan personel resmi kıyafet, mesaisi olmayan personeller sivil kıyafet ile katılacaklardır. Ulaşım için araç sağlanacaktır’ ifadeleri yer aldı.

OPERA BİNASINDA NELER OLACAK'

429 milyon liraya mal olacak binasında bin 435 kullanıcı kapasiteli ana salon ve sahneler, 437 seyirci kapasiteli küçük salon ve sahnesi, prova salonları, opera bölümü, bale bölümü, 350 seyirci kapasiteli avlu-açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler, teknik merkez ve otopark yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.