İzmir Eczacı Odası Başkanı uyardı: Sahte ürün oyununa gelmeyin
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, internetten ve sosyal medyadan sadece ticari kaygılarla, insan sağlığını hiçe sayan ürün pazarlama tekniklerinin uygulandığına dikkati çekip, "Cezbedici sloganlarla, uzman olduğu iddia edilen kişilerin videolarıyla ürün pazarlamaya çalışılıyor. Bu ürünler güneş koruyucu, bronzlaştırıcı, nemlendirici olduğu iddia edilen kremler. Bunların hiçbirinin güvenilirliği yok" dedi.
- Ege Postası
- 03.07.2024 - 11:21
- Güncelleme: 03.07.2024 - 14:15
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, internet üzerinden satışı yapılan sahte güneş kremlerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek uyarılarda bulundu. Sosyal medyada sadece ticari kaygılarla, insan sağlığını hiçe sayan ürün pazarlama teknikleri yapıldığını aktaran Sayılkan, “Yaz aylarında vatandaşlar gerek güneşten korunmak gerekse bronzlaştırıcı etkiler görmek için çeşitli ürünler kullanmaya yöneliyor. İnsanlara cezbedici sloganlarla, uzman olduğu iddia edilen kişilerin videolarıyla ürün pazarlanmaya çalışılıyor. Bu ürünler güneş koruyucu, bronzlaştırıcı, nemlendirici olduğu iddia edilen kremler. Bunların hiçbirinin güvenilirliği yok. Bunların içeriği de bilinmiyor. Sadece internet üzerinden insanları etkileyip, süslü söylemlerle o ürünü satmaya odaklı bir sistem. O nedenle çok dikkat edilmeli, oyuna gelinmemeli. Çünkü cilt hastalıkları tedavisi çok zor bir hale geliyor" dedi.
'İNTERNETTEN YANILTICI ÜRÜNLER SATIN ALINMAMALI'
Bilirkişi olduğunu iddia eden insanların vatandaşları yanıltıcı bilgilerle sağlığı hiçe sayan ürünleri almaya yönlendirdiklerini ifade eden Sayılkan, "İnternetten güvenilirliği tartışılan ürünler ne yazık ki pazarlanıyor. Bunlar ciddi tehdit. Güneşte uzun süre kalmanın yaratacağı sıkıntılar var. Alacakları önlemlerle ilgili muhakkak eczacı ya da doktorlarına danışmalılar. Güneşle birlikte hangi saatte hangi ürün kullanılır, güneşe çıkarken hangi ürün kullanılır? Güneşten sonra hangi ürün kullanılır? Gibi soruları eczacılara ya da doktorlara danışmalıdırlar. Onun dışındaki birtakım satış tekniklerine, internet üzerinden yapılan hamlelere itibar edilmemeli" diye konuştu.
'SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN DA UYARI GELİYOR'
Sağlık Bakanlığı tarafından da internetten de bu tür ürünler alınırken dikkatli olunması konusunda görsellerle uyarılarda bulunulduğunu aktaran Sayılkan şöyle devam etti: "İçeriği bilinmeyen sadece yaz aylarında ter ve eforla kaybettiğiniz mineralleri yerine koymak için ya da sıvıyı yerine koymak için pazarlanan ürünlerin içeriğinde neler barındırdığının kontrol edilmesi gerekir. Sadece vitamin ya da multivitamin içeren ürünlere ve içeriğinde ne olduğunu bilmediğimiz ürünlere yönelmemeliyiz."(DHA)
Yorum Yazın