Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Emniyeti uyuşturucuya savaş açtı

İzmir Emniyeti uyuşturucuya savaş açtı

İzmir'de, 3 gün önce şafak vakti özel hareket timleriyle düzenledikleri baskında, 21 kişiyi gözaltına alan narkotik timleri, bu kez de aynı yöntemle gerçekleştirdiği baskında 35 zehir tacirini yakaladı. Sokaklarda satıcılık yaptıkları öne sürülen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyona tanık olan çocuklara ise oyuncak ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı, uyuşturucunun zararları anlatıldı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 14:51
İZMİR - Kentte 'Torbacı' olarak adlandırılan sokakta uyuşturucu satanlara yönelik Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin uzun süren araştırmaları ardından uyuşturucu satan kişilerin kimlikleri, adresleri ve bağlantı kurdukları kişiler tespit edildi. İlk olarak 3 gün önce Kadifekale semtinde, narkotik polisi, özel harekat timlerinin desteğiyle oprasyon düzenledi. Polis helikopterinin de kullanıldığı baskınlarda, 21 kişi gözaltına alındı.

BU KEZ BAYRAKLI

Bu şüphelilerin sorguları devam ederken polis, ikinci operasyon için harekete geçti. Ekipler bu kez de, Bayraklı ilçesindeki uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Yine günün ilk ışıklarında özel harekat timlerinin desteğiyle yapılan baskında, 35 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte, önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucuyu, kendileriyle bağlantı kuran kişilere satanlar, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyona tanık olan çocuklara da polis sürpriz yaptı. Uyuşturucunun zararları anlatılan çocuklara daha sonra, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar ile top dağıtıldı. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.



İZMİR'DE 500 BİN LİRALIK TAKLİT SAAT ELE GEÇİRİLDİ

İzmir'deki operasyonda, gümrük kaçağı ve ünlü markaların taklidi olduğu belirlenen, piyasaya değeri yaklaşık 500 bin TL olan 17 bin 354 saat ele geçirildi. Operasyonla ilgili iki işyeri sahibi hakkında yasal işlem yapıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışma doğrultusunda, Çankaya Semti'ndeki iki ayrı işyerinde gümrük kaçağı ve ünlü markaların taklidi olan saatler bulunduğu bilgisini edindi. Dün akşam saatlerinde H.D. ve M.Ş.'ye ait iki işyeri ile üç ayrı depoya baskın yapan ekipler, Çin'den önce İstanbul'a, oradan da kente getirilen piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 17 bin 354 saat ele geçirdi. Saatlere el konulurken, H.D. ile M.Ş. hakkında yasal işlem yapıldı.

BAŞKA OPERASYORLAR DA YAPILDI

Kaçakçılıkla ilgili mücadelelerini sürdüren ekipler, kentte gerçekleştirdikleri diğer operasyonlarda ise 125 kaçak cep telefonu, 25 bin litre akaryakıt, 2 bin 700 litre bitkisel ürün ile 19 bin 740 paket kaçak sigara ele geçirdi. Ayrıca, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yasadışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 28, Edirne'de ise 9 kaçağın yakalandığı, bunlarla ilgili organizatör oldukları iddiasıyla 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.