Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Emniyetinde bayram raporu

İzmir Emniyetinde bayram raporu

İZMİR Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 18- 24 Eylül tarihleri arasında, kent merkezi ve genelinde meydana gelen trafik kazalarında 5 kişinin hayatını kaybettiği, 252 kişinin yaralandığı bildirildi. Trafik yönünden gerekli tüm önlemlerin alınmasına rağmen sürücülerin yorgun ve uykusuz olarak yola çıktıklarının belirtildiği açıklamada, aynı süre zarfında çeşitli nedenlerde 10 bin 34 trafik cezasının uygulandığı bildirildi. İzmir Emniyetinde bayram raporu

  • Ege Postası
  • 26.09.2015 - 13:41
İzmir Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin bayram tatilinin başladığı 18 Eylül'den bu yana yollarda gerekli önlemleri aldığı, ancak çoğu sürücü hatasından kaynaklanan trafik kazalarının yaşandığı bildirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 18- 24 Eylül tarihlerini kapsayan 1 haftalık sürede kent merkezi ve genelinde meydana gelen trafik kazaları ile sürücülere uygulanan cezalarla ilgili bilgiler paylaşıldı. Alkollü araç kullanımına karşı duyarlı olunmasına rağmen yorgun ve uykusuz araç kullanmaya karşı yeterli duyarlılığın gösterilmediği vurgulandı. Uykusuz ve yorgun araç kullanmanın ciddi kazalara yol açtığının kaydedildiği açıklamada, sürücülere tavsiyelerde de bulunuldu. Buna göre; gözlerin karıncalanması, ensede gerginlik, sırt ağrıları, esneme, başı dik tutmakta güçlük çekilmesi, gözleri belirli bir noktaya odaklamada güçlük çekilmesi ve trafik işaretlerinin atlanması ya da hatırlanmaması yorgunluk belirtileri arasında yer alıyor. Araştırmalara göre, ortalama 16 saatten fazla uykusuz kalma sonucunda sürüş performansında önemli derecede bozulmalar ve trafik güvenliği açısından da ciddi tehlikeler başlıyor. Kafein alımı, radyo dinlemek, araçtan inip kısa bir yürüyüş yapmak, camı açmak gibi geçici önlemler kesinlikle iyi bir uyku alışkanlığının yerini almamalı ve uykusuz sürücülerin varacakları yere güvenle varmalarını sağlayacak etkili stratejiler olarak algılanmamalı. Sürücülerin direksiyon başına geçmeden önce; yeterli uyku uyumak için zamanı iyi planlanması, uykulu iken yasal limitin altında bile alkol almaması, gece saat 24.00 ile sabah saat 06.00 arası mümkün olduğunca araç kullanılmaması, uyku getirici ve uyuşturucu etkisi olan ilaç tedavisi süresince araç kullanılmaması gerekiyor.

5 ÖLÜ, 252 YARALI

Açıklamada ayrıca 1 haftalık süre içinde meydana gelen trafik kazalarına da yer verildi. İzmir kent merkezi ile il genelinde 3 ölümlü, 189 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda, 5 kişi hayatını kaybederken, 252 kişi yaralandı. Ayrıca, yine aynı sürede, trafik kurallarına uymadığı tespit edilen sürücülere 10 bin 34 trafik cezası uygulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.