Dolar 34,1023
%0.25
Euro 38,1694
%0.3
Altın 2.856,290
%0.95
Bist-100 9.987,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'nin 2024-2025 yılı mesajı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'nin 2024-2025 yılı mesajı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, 2024-2025 eğitim yılı açılış mesajı yayımladı. Yahşi, '2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının, aynı zamanda güzide şehrimiz için çok önemli bir gün olan 9 Eylül tarihine tesadüf etmesi hepimiz için ayrı bir heyecan ve gurur vesilesidir. 102 yıl önce  yine bu topraklardaki aynı ruh ve heyecan ile eğitimdeki başarılar için birlikte çalışacağız. O tarihi günün coşkusunu ve azmini, yeni nesillerin yetişmesinde bir ilham kaynağı olarak görecek, her adımda bu mirası yaşatacağız.' ifadelerini kullandı

  • Ege Postası
  • 09.09.2024 - 13:06
  • Güncelleme: 09.09.2024 - 13:15

Yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi için ilk ders zili bugün çaldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, 2024-2025 eğitim yılı açılışı için yayımladığı mesaj şu şekilde;

İzmir'in dört bir yanına yayılan heyecan, coşku ve umutla 850 bin öğrencimiz, 50 bin öğretmen ve okul çalışanımızla  büyük bir aile olarak, yeni eğitim-öğretim yılına merhaba diyoruz! İzmir eğitim ailesi olarak her geçen gün daha da güçlenen birlik ve beraberliğimizin, milli ve manevi değerlerimizin aydınlığında bilgiye, öğrenmeye duyduğumuz derin iştiyakla ve asil milletimizin evlatlarına olan sarsılmaz inancımızla yepyeni bir eğitim-öğretim yılını karşılamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Her yıl olduğu gibi, bu yeni eğitim-öğretim yılı da taptaze bir heyecan, benzersiz fırsatlar, yeni ufuklar ve büyük hedefler sunuyor. Eğitim yolculuğumuz her aşamasında atinin ufkunda adeta birer yıldız gibi parlayacak neslin imarı için hep birlikte, kararlılıkla ilerleyeceğiz. Her an, her ders, her başarı, çocuklarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve ülkemizin parlak geleceğine katkıda bulunmak için atılmış bir adım olacaktır.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının, aynı zamanda güzide şehrimiz için çok önemli bir gün olan 9 Eylül tarihine tesadüf etmesi hepimiz için ayrı bir heyecan ve gurur vesilesidir. 102 yıl önce  yine bu topraklardaki aynı ruh ve heyecan ile eğitimdeki başarılar için birlikte çalışacağız. O tarihi günün coşkusunu ve azmini, yeni nesillerin yetişmesinde bir ilham kaynağı olarak görecek, her adımda bu mirası yaşatacağız.

Sevgili Öğrenciler;

Yeni hedeflerin, hayallerin ve umutların kapılarını araladığımız bu günde sizler kadar heyecanlı ve mutluyuz. Yeni öğretim yılı, her birinizin yeteneklerini keşfetmesi, bilgi ve becerilerini geliştirmesi için eşsiz bir fırsat sunuyor. İçinizdeki potansiyeli açığa çıkaracak, sizi daha yükseklere taşıyacak adımları atmanız için buradayız. Sizler yalnızca aileleriniz değil milletimizin de umudu, duası  kuvvet kaynağı, sınırsız hayalisiniz. Yarının Türkiye'sine yön ve şekil verecek olan sizlersiniz. Gözünüz, kulağınız, zihniniz ama hepsinden önce kalbiniz açık olsun. Eğitim yaşamınız boyunca merakın yolcusu olarak bilgiye ulaşmak için her türlü kaynağı kullanın. Öğretmenlerinizin rehberliğinde, ailelerinizin desteği ile aziz milletimizin sizlere olan inancıyla güzel ülkemizin istikbaline bir güneş gibi doğacaksınız.

Değerli Meslektaşlarım;

Her bir öğrencimizin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için gösterdiğiniz özveri ve kararlılıkla medeniyetin inkişafında adeta birer kilit taşısınız. Bizi benzersiz kılan çok kıymetli değerlerimizin ışığında "Türkiye Yüzyılı'nı Türkiye Binyılı'na" taşıma irademizin teminatı sizlersiniz. Evlatlarımıza bu şuuru aşılayacak onları bu hakikate meftun kılacak olan sizlersiniz.

Aziz milletimizin rüyası en kıymetli hazinesi evlatlarımızı istikbale hazırlama vazifesini gururla ifa eden siz kıymetli meslektaşlarımla maarif davamızın aydınlığında omuza omuz omuza çalışarak yarının Türkiye'sine istikamet tayin edeceğimize yürekten inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir."  ifadesinde işaret ettiği şuurla bu vatanın evlatları için özveri ve sabırla çalışan tüm öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum.

Kıymetli Velilerimiz;

Sizler, eğitim yolculuğunda en büyük destekçimiz, çocuklarımızın ilk öğretmenlerisiniz. Aileden başlayan bu kutsal görev, okulda devam ederken, sizin sevgi ve desteğinizle daha da güçlü hale geliyor. Çocuklarımızın her bir adımında yanlarında olmanız, onların özgüvenle büyümelerine, hayallerine emin adımlarla yürümelerine vesile oluyor. Sizlerin fedakârlıkları ve sabrı, çocuklarımızın başarılarında büyük bir pay sahibidir. Yeni eğitim-öğretim yılında da birlikte çalışacağız. Her bir evladımızın, geleceğin Türkiye'sine değer katacak bireyler olarak yetişmesi, siz değerli velilerimizin desteğiyle mümkün olacaktır. Onların başarısı hepimizin başarısı olacaktır.

Bu duygularla 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının hayırlara vesile olmasını temenni eder, eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar dilerim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.