Dolar 34,5858
%0.13
Euro 36,2652
%0.72
Altın 2.984,060
%-0.71
Bist-100 9.627,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir 'Kanatlı' festivale hazırlanıyor

İzmir 'Kanatlı' festivale hazırlanıyor

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde düzenlenecek Tavuk Eti Festivali'nde bir araya gelecek olan üreticiler, tavuk üretiminde hormon kullanıldığı iddialarına yanıt verecek.

  • Ege Postası
  • 11.05.2017 - 11:50

İzmir İli Kanatlı Eti Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç, "Uzun süredir kanatlı etine karşı çeşitli yollarla karalama kampanyaları yürütülüyor. Biz üreticiler olarak festival kapsamında eğlenerek buna cevap vereceğiz" dedi.

İzmir'de yaklaşık 2 ay önce kurulan İzmir ili Kanatlı Eti Üreticileri Birliği, tavuk etine yönelik önyargıyı ortadan kaldırmak için Tavuk Eti Festivali gerçekleştirecek. Kemalpaşa Belediyesi'nin desteği ile 14 Mayıs Pazar günü, Kemalpaşa Park Orman tesisleri Mesire alanında gerçekleştirilecek organizasyonda 3 bin kişilik piknik hazırlığı yapıldı. Ancak katılacağını bildirenlerin sayısı 7 bine ulaşınca ek tedbirler alındı. Mesire alanında kurulan 50 metrelik mangalda pişirilmesi planlanan 3 ton tavuk eti 4.5 tona yükseltildi. Mangalın yanı sıra tavuk döner ve çeşitli ikramlar da davetlilere sunulacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte büyükler ödüllü yarışmalarla, çocuklar ise kurulacak oyun parkında gönüllerince eğlenecek.

Festivalin amacının tavuk etine yönelik ön yargıyı kırmak olduğunu belirten İzmir İli Kanatlı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç, "Uzun süredir kanatlı etine karşı çeşitli yollarla karalama kampanyaları yürütülüyor. Biz üreticiler olarak festival kapsamında eğlenerek buna cevap vereceğiz" dedi.

'BU YAŞIMA KADAR HORMON GÖRMEDİM'
Tavuk üretiminde hormon kullanıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Abdullah Koç şunları söyledi:

"Bahsedilen hormonları ve antibiyotikleri kullananların bizler olmamız gerekir ki, ben bu yaşıma kadar hormon görmedim. Antibiyotik kullanılıyor, ancak devlet kontrolünde kullanılıyor. Son dönemde elektronik ortama dönüştü. Kullanılan her şey elektronik ortamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri tarafından denetleniyor. Bu karalama kampanyalarının temel dayanağı yok, ellerinde belge yok. Türkiye'de kanatlı hayvan kesebilen 18 entegre firma var. Her entegre tesiste Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın görevlileri var. Kolaylıkla denetim altına alınabilen bir sektör."

İZMİR VE MANİSA'DA 1600 ÜRETİCİ VAR
Türkiye'nin protein ihtiyacının yüzde 18'ini karşıladıklarını belirten Abdullah Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemizi İzmir-Manisa olarak adlandırıyoruz. Bu bölgede toplam bin 600 üretici işletmemiz var. Türkiye genelinde 13 bin 900 işletme var. Türkiye genelinin yüzde 11'lik kısmını İzmir- Manisa oluşturuyor. Bunun yanında bölgede Aydın, Denizli, Uşak ve Balıkesir'deki kümesleri topladığınızda, Ege Bölgesi olarak sayı 4 bine yaklaşıyor. Bu da Türkiye tavukçuluğunun yaklaşık yüzde 30'u demek. Bölgemizde üretim çok iyi durumda. Sektörümüzün üzerinde yürütülen bu karalama kampanyasına pikniğimizde eğlenerek cevap vereceğiz." 

7 BİN KİŞİ PİKNİKTE BULUŞACAK
Tavuk Eti Festivali'nin başta 3 bin kişilik planlandığını, ancak katılımın 7 bin kişiye ulaşacağını söyleyen Koç, şöyle konuştu:

"İlk hedefimiz 3 ton tavuk eti pişirmekti, şimdi 4.5 tona çıkardık. Anneler günü nedeniyle anneler ve çocukların birlikte katılacağı yarışmalarımız olacak. Etkinliğe katılacak 4 entegre firmamızın çeşitli organizasyonları olacak. 50 metrelik mangalımızı hazırladık. 4.5 ton eti bu mangalda 25 usta ile pişireceğiz. 20 palyaço, şişme oyun parkları ve yarışmalarımız olacak. Etkinliğimize, bin 600 üretici, 22 ilden üretici birlikleri ve sektörde çalışanlar ile vatandaşlar katılacak. Herkesi güzel bir pazar günü geçirmek için pikniğimize bekliyoruz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.