Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Merkezli 3 İlde Fuhuş Operasyonu

İzmir Merkezli 3 İlde Fuhuş Operasyonu

İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda, yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 41 kişi adliyeye sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2012 - 11:17

İzmir Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınları alıkoydukları ve fuhuşa zorladıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik İzmir, Aydın ve Antalya'daki 97 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 41 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyonda, örgüt tarafından Belarus, Rusya, Ukrayna, Fas, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Türkmenistan'dan iş vaadiyle getirilen 66 yabancı uyruklu kadına ulaşıldığı, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen kadınların, işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

-Operasyonun ayrıntıları-

Polisin teknik ve fiziki takibi sırasında, görevlendirilen örgüt üyelerinin, kendilerine ait taksi ve özel araçlarla asayiş ekiplerinin bulunduğu İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binası ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü binası yakınlarına gidip gözlem yaptıkları, operasyon hazırlığından şüphelenmeleri durumunda, "Bu gece yağmur yağabilir" şifresiyle diğer örgüt üyelerini uyardığı öğrenildi.

Uyarıyı alan örgüt üyelerinin de SİM kartlarını telefonlarından çıkarıp, kadınları müşterilerden çekerek ve tutuldukları evlere çağırarak önlem aldıkları belirtildi. Örgüt üyelerinin, teknik takibi önlemek amacıyla da sık sık telefon numaralarını değiştirdiği ifade edildi.

Örgütün, yüz yüze görüşerek ve sosyal paylaşım ağları kullanarak ulaştığı kadınları iş vaadiyle ikna ettiği, Antalya üzerinden Türkiye'ye getirdiği ve fuhuşa zorladığı ileri sürüldü. Fuhuşa zorlanan kadınların, genelde 5'erli gruplar halinde ev ve otellerde barındırıldığı kaydedildi. (A.A)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.