Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz’dan TV35’te flaş açıklamalar: İyimser açıklamalar için erken

İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz’dan TV35’te flaş açıklamalar: İyimser açıklamalar için erken

TV 35 Haber Saati programına katılan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, Koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalar bulundu. Obuz, "Geçtiğimiz hafta iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çok yoğun kalabalıklar gördük öncesi, e sonrasında. Dün İzmir Büyükşehir Başkanının açıkladığına göre toplu taşımada yüzde 16 artış olmuş. İki gün evde kalıp beş gün dışarıda olarak önleyemeyiz. Sadece hafta sonları değil tüm günler değerli. Yetkililerin önlem alırken bunu dikkate alması gerekiyor. İyimser açıklamalar yapılması için henüz erken diye düşünüyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2020 - 15:21

EGEPOSTASI- TV 35 ekranlarında yayınlanan Haber Saati’nin konuğu olan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, İzmir’de enfekte olan sağlık çalışanı sayısının 300’lere yaklaştığını, Sağlık Bakanı Fahretti Koca’nın açıkladığı gibi iyimser rakamların olduğunu düşünmediğini söyledi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, “Her geçen gün açıklanan rakamlarla düşüşe geçtiğini falan söyleyemeyiz. İki gün evde kalıp beş gün dışarıda olarak önleyemeyiz. Sadece hafta sonları değil tüm günler değerli. Yetkililerin önlem alırken bunu dikkate alması gerekiyor. İyimser açıklamalar yapılması için henüz erken diye düşünüyorum” dedi.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

300’e yakın sağlık çalışanı pozitif

 İzmir’de enfekte olan sağlık çalışanı sayısı 266 idi. Bu sayı her geçen gün yükseliyor. Bugün için 300’e yakın olduğunu söyleyebilirim. Zaman zaman bu şekilde iletilen sorunlar oluyor. Çünkü eşleri, çocukları, anne ve babaları oluyor. Hepsine test de yapılamıyor. Düzenli test yapılmadığı için bir kısmını bilemiyoruz. Onun için önlem de almak gerekiyor.

Meslektaşlarımıza iletiyoruz

Daha önceden evet vardı. Buna ek de yapılacağı söylendi. Meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza iletiyoruz. Onlar dilediklerinde başvuracaklar.

Rakamların düşüşe geçtiğini söyleyemeyiz

Dün dile getirildi ama baştan beri yapılan bir şeydir bu. Aile hekimleri ve ilçe sağlık müdürlüğü çalışanları fiblasyon yapıyor. Bu temaslıları tespit işlemidir. Yakınlarındakileri ve temas ettikleri kişileri saptayıp test yapmak. Her geçen gün açıklanan rakamlarla düşüşe geçtiğini falan söyleyemeyiz.

Bin 300 aile hekimi sahada

Bütün aile sağlığı hekimleri yanında bir memur ve çalışan ile birlikte bu işlemleri  gerçekleştiriyorlar. Telefonla pozitif hastaları her gün arayıp kontrol ediyorlar. Bu kendilerine verilmiş bir görev. Denetleniyor da. Yeni bir olay değil hep yapılan bir şey. Bin 300 aile hekimi çalışıyor İzmir’de.

Temaslıların yüzde 90’ına ulaşıldığını söyledi ama bilemiyoruz

Temaslıların çoğuna ulaşılması gerekiyor.  Bakan yüzde 90’ına ulaşıldığını söyledi ama bilemiyorum. İzmir’deki vaka sayısını da bilemiyoruz. Böyle bir çalışmamız yok. Sağlık çalışanlarından öğreniyoruz.

İyimser açıklamalar için erken

Geçtiğimiz hafta iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çok yoğun kalabalıklar gördük öncesi, e sonrasında. Dün İzmir Büyükşehir Başkanının açıkladığına göre toplu taşımada yüzde 16 artış olmuş. İki gün evde kalıp beş gün dışarıda olarak önleyemeyiz. Sadece hafta sonları değil tüm günler değerli. Yetkililerin önlem alırken bunu dikkate alması gerekiyor. İyimser açıklamalar yapılması için henüz erken diye düşünüyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.