Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir çiçek açtı,  gitti godetya, geldi petunya

İzmir çiçek açtı, gitti godetya, geldi petunya

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde ve metropol sınırlarındaki ilçelerdeki uygun alanlara bu yaz toplam 2 milyon 370 bin adet mevsimlik çiçek dikecek.

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 09:00
 İZMİR- Kent içindeki yeşil alanlara renk renk çiçeklerle ayrı bir hava katan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  gösterişli ve sıcak renkleriyle bir tablo görünümündeki yazlık mevsimlik çiçekleri toprakla buluşturmaya başladı. Kır bahçelerini aratmayan güzellikteki çiçeklerin içinde dikkati en çok, halk arasında “kahkaha çiçeği” olarak da bilinen çiçekli halı görünümündeki petunyalar çekiyor. Pembe, mor, kırmızı ve beyaz renkli kahkaha çiçekleri, imbat rüzgarıyla birlikte ortaya çıkan özel kokularıyla kente ayrı bir hava veriyor.
 2 milyon 370 bin yazlık mevsimlik dikilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde ve metropol sınırlarındaki ilçelerdeki uygun alanlara bu yaz toplam 2 milyon 370 bin adet mevsimlik çiçek dikecek. Bayındır ve Urla-Bademler üretici kooperatiflerine bağlı üreticilerden alımı yapılan aslanağzı, bellis, çuha çiçeği, Ankara nergisi, godetya, çin karanfili ve menekşe gibi türlerden oluşan kışlık çiçekler, yaz aylarıyla beraber yerlerini petunya, vapurdumanı, begonya, medine düğmesi, melampodyum, ipek, rutbekya, ateş çiçeği, torenya ve kadife gibi yazlık mevsimliklere bırakıyor. Kenti Temmuz ayından itibaren pervane çiçekleri renklendirecek. Mevsimlik çiçeklerin yanısıra, Akdeniz’le özdeşleşen sardunya çiçeği ise Eylül ayından itibaren alanlara dikilece

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.