Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Cumhuriyet Kadınları Anayasa Nöbetine başladı

İzmir'de Cumhuriyet Kadınları Anayasa Nöbetine başladı

İzmir’deki Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Terörün bir an evvel sona erdirilmesini ve akan kanın durdurulması isteyen Cumhuriyet Kadınları, Türkiye genelinde yeni Anayasa girişimine karşı imza kampanyası başlattı.

  • Ege Postası
  • 15.03.2016 - 10:06
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, ”Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin yılmaz koruyucusu olarak yeni Anayasa saldırısına karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Türksüz, Atatürksüz, Bölücü, Gerici Anayasa’yı istemiyoruz.”dedi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde CKD İzmir Şubeleri üyeleriyle birlikte imza kampanyası başlatan Arıtman,  vatandaşları destek ve birlik olmaya çağırdı.
“Yeni Anayasa çalışmasıyla Türkiye bölünmek isteniyor. Yaşanan terör olayları da oynanan oyunun bir parçasıdır.”diyen Arıtman, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“TÜRK VATANDAŞLIĞI KALDIRILAMAZ”
”Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Anayasa’nın, değiştirilemez bu ilk üç maddesinin virgülüne bile dokunulmasına izin vermeyeceğiz. Anayasa’nın 66. Maddesinde yer alan Türk vatandaşlığının kaldırılması Türk milletinin egemenlik hakkını ortadan kaldırır. Bu ise Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri arasında yer alan 3. maddesinin ‘Türkiye Devleti, milleti ile bölünmez bir bütündür’ hükmünün içini boşaltmak demektir. Hükümetin yeni Anayasa ile hedeflediği ‘Etnik Vatandaşlık’ ve federatif yapı özlemleri, ulus ve üniter devletin sonunu getirerek bölünmeye neden olur, bu anlayış toplumu bölmeyi hedeflemektedir.”



İktidarın Başkanlık sistemi taleplerini karanlık ve anlaşılmaz bulduklarını da kaydeden Arıtman, “Başkanlık sistemi ile diktatörlük getirilmek isteniyor” diyerek, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet için nöbet tutma zamanıdır. Yeni Anayasa girişimiyle Başkanlık heveslerini milletin desteğiyle bozguna uğratacağız. CKD’nin Türkiye’deki şubeleri  olarak bulunduğumuz yörelerde imza masaları kurarak halkımızı bu konuda uyaracağız. Oyuna ve tuzağa düşmemelerini isteyeceğiz. Görev başındayız. ”

Terörü lanetleyen Cumhuriyet kadınları, “Teröre ve Bölücü Anayasa’ya hayır” şeklinde slogan attı. Ayrıca bu sloganların yazılı olduğu bildirilerin dağıtıldığı imza masasına yağışlı ve soğuk havaya rağmen, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.