Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Hakkari yası

İzmir'de Hakkari yası

Hakkari'de hain terör saldırısı sonrası 5 askerin şehit haberi İzmir’i de yasa boğdu, kentte birçok etkinlik iptal edildi. Etkinlikler iptal ediliyor

  • Ege Postası
  • 18.05.2016 - 17:50

EGE POSTASI - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda dört asker şehit oldu, dördü ağır dokuz asker yaralandı. 

İzmir'de 19 Mayıs nedeniyle kentte düzenlenecek çeşitli etkinliklere yönelik iptal duyuruları gelmeye başladı.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in Hakkari'den gelen şehit haberleri sonrası CHP'li belediyelere yazı göndererek tüm eğlence programlarının iptal edilmesini istediği öğrenildi. Yüksel, belediyelere gönderdiği yazıda halkın da katılımıyla çelenk koyma ve yürüyüş gibi etkinliklerin yapılmasını talep etti.

İşte o yazı...

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 4 askerimizin şehit olması nedeniyle 19 Mayıs Perşembe (yarın) yapılacağını duyurduğumuz, Gündoğdu Meydanı'ndaki gençlik şöleni iptal edilmiştir.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ:Bugün yapılacağını duyurduğumuz Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu İsim Verme Töreni ve Şebnem Ferah Konseri’ni, Hakkari’de gerçekleşen hain terör saldırısında şehit olan ve yaralanan vatan evlatlarımızın acısıyla ileri bir tarihe erteliyoruz. Saat 19.00’da Belediye Binası önünde toplanarak, Şebnem Ferah’ın da katılımıyla terörü hep birlikte lanetliyoruz. Tüm basın mensuplarımız davetlidir. 19-21 Mayıs tarihleri arasında Bostanlı Pazaryeri’nde gerçekleşecek Gençlik, Spor ve Sağlıklı Yaşam Festivali, yaşanan terör olayları ve şehitlerimizin aziz anısına iptal edilmiştir.

MENDERES BELEDİYESİ:Menderes Belediyesi olarak Cuma günü gerçekleştireceğimiz ve bu sabah haberini servis ettiğimiz Çiçek Festivalimiz, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör olayı nedeniyle iptal edilmiştir. Haberin yayından kaldırılması önemle rica olunur. Menderes Belediyesi olarak yaşanan terör olayını kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

BUCA BELEDİYESİ: Hakkari ve Nusaybin'de yaşanan terör olayıyla canımız bir kez daha yandı.Yaşamını yitiren şehitlerimizin aziz anısına bu akşam saat: 20.30'da yapılacağını duyurduğumuz Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Orkestra Allegra konseri ve Giselle Tavilson Şov'u iptal etmiş bulunuyoruz. 19 Mayıs Perşembe (YARIN) Buca Gölet'te yapılacağını duyurduğumuz balon - ışık şov, gençlik partisi ve Seksendört konseri iptal edilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm ülkemize başsağlığı dileriz.

FOÇA BELEDİYESİ: ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kapsamında yapılması planlanan; etkinlik ve konserler, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen hain terör saldırıları sebebiyle iptal edilmiştir. Yarın, saat:  20.30’da, Kavala Kafe önünden ‘Teröre Lanet!’ yürüyüşü gerçekleştirilecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Ülkemizin başı sağolsun.

DİKİLİ BELEDİYESİ: Hakkari ve Nusaybin'de yasanan terör olaylari sebebiyle 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Genclik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz tarafindan gerceklestirilecegi duyurulan Aydilge-Genclik Konseri ileri bir tarihe ertelenmistir. Sehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm ülkemize bassagligi dileriz.

BAYRAKLI BELEDİYESİ:Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 19-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyurulan Gençlik ve Spor Festivali kapsamında yapılacak tüm konser ve etkinlikler, Hakkari’de gerçekleşen hain terör saldırısında kahraman askerlerimizin şehit olması nedeniyle iptal edilmiştir.19 Mayıs’ta (perşembe) saat 15.00’da Havuz Düğün Salonu’ndan Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Spor Salonu’na “Atamıza ve şehitlerimize” saygı yürüyüşü yapılacaktır.Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar dileriz.Basınımıza ve kamuoyuna duyurulur. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.