Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Suriyelileri zorla alıkoyan 3 organizatöre gözaltı

İzmir'de Suriyelileri zorla alıkoyan 3 organizatöre gözaltı

İzmir'in Çeşme İlçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılmak istemeyen 32 Suriyeli bığınmacıyı bir barakada iki günden bu yana zorla alıkoydukları öne sürülen 3 Türk organizatör gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2016 - 17:56
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 32 sığınmacının organizatör konumundaki 2 Türk insan kaçakçısı tarafından Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'ndeki Çatalazmak Plajı'nda bir barakada tutulduğu belirlendi. 

Sığınmacıların kıyılarda alınan göçmen kaçakçılığını önleme tedbirleri ve olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamadıklar,ı bunun üzerine İzmir kent merkezine dönmek istedikleri ancak organizatörlerin bunu kabul etmediği tespit edildi. Bunun üzerine dün harekete geçen jandarma, zorla alıkoyulan mültecileri kurtarıp, organizatörler Y.B. ve E.Ö.'yü gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki organizatörle bağlantı halinde halinde olduğu belirlenen M.S. de jandarma tarafından daha sonra yakalandı. Gözaltına alınan 3 organizatör ve sığınmacıların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.